Oxfam Intermón

Una cursa solidària per fer en família: t'animes a participar-hi?

Els dies 6 i 7 d'abril torna una nova edició de l’Oxfam Intermon Trailwalker

14 de febrer de 2024 a les 07:00h
Oxfam Intermón
per Criar.cat
Encara avui famílies de poblacions vulnerables a l'Àfrica, Àsia i a l'Amèrica Llatina no tenen accés a l'aigua potable. Una pobresa agreujada per l'actual crisi climàtica.

Des d'aquí poc més podem fer més enllà de prendre'n consciència i afegir-nos a les iniciatives solidàries que tenen com a finalitat contribuir a revertir aquestes injustícies socials. És el cas de l'Oxfam Intermon Trailwalker, una prova solidària que tindrà lloc el proper 6 i 7 d'abrilUna oportunitat també per a les famílies, que poden compartir temps d’esport i solidaritat amb una marxa de 10 kilòmetres, que discorrerà entre Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.


En què consisteix? Es tracta del major repte esportiu i solidari per equips del món i té lloc en diversos països: Xina, Corea del Sud, Índia, Austràlia, Nova Zelanda, Bèlgica, França, Gran Bretanya i l'Estat. A Catalunya, on enguany arriba a la 13a edició, la cita és per primavera i se celebra a la Via Verda de Girona. 

Hi ha tres modalitats de recorregut: 100, 55 o 10 quilòmetres.


 La primera d’elles, de 100 km és la més exigent a nivell esportiu, recorre el tram de la Via Verda gironina entre els municipis d’Olot i Sant Feliu de Guíxols, i passa també per les localitats de Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles, Amer, Anglès, Bescanó, Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d’Aro.

La modalitat de 55 km comparteix una part del recorregut amb sortida d’Olot i arribada a Girona.


Per la seva banda, la de 10 km discorre entre Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. Una proposta ideal per fer en família.

 Quin és el repte?
 

​Els equips inscrits, de sis persones (4 persones que correran o caminaran i 2 d’equip de suport), han de recaptar els fons entre persones de la feina, amistats, familiars i coneguts.

Els participants en les marxes de 100 i 55 km han de recaptar 1.500 euros a través d’activitats, venda de materials solidaris o cerca de patrocinadors, mentre que els que participen en la modalitat de 10 km hauran de recaptar 500 euros.

On van els diners que es recapten? 

A l'Oxfam Intermón Trailwalker els equips caminen contra la pobresa i la crisi climàtica. La recaptació es destina a nous projectes que contribueixen a millorar la vida de les persones més afectades pel canvi climàtic.

En 30 anys, els desastres relacionats amb el clima s'han triplicat: sequeres, inundacions, tornados i huracans estan canviant les vides de milions de persones, dificultant el seu accés a aigua potable.

La recaptació d’aquesta edició servirà per facilitar kits d’higiene familiar, latrines d’emergència i fonts d’aigua potable a poblacions vulnerables d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

Un esdeveniment familiar i una excusa per fer teambuilding

Oxfam Intermón Trailwalker és un desafiament esportiu que ‘enganxa’ a moltes persones, també a famílies, motivades pel repte esportiu (20%), per viure una experiència amb amistats i/o col·legues de feina (60%) o per estar vinculat a una causa solidària (20%).

Es el cas de Pilar Orduña i Ana Sanz, que han unit els esforços de les seves famílies per participar en fins a dues ocasions. “Som un equip d’amics i família que ens uneix, a més d’una gran amistat, els desitjos de contribuir a canviar el món”, comenten. Segons elles, participar en l’Oxfam Intermón Trailwalker els permet “a més de passar un dia molt divertit, caminant junts, coneixent un altre entorn i a altres persones, posar un granet de sorra per lluitar contra la desigualtat i la crisi climàtica”.

“És una iniciativa fantàstica que ens permet d’una manera molt divertida fomentar els valors de solidaritat, respecte i tolerància en els petits de la casa, i involucrar- los en la recerca de solucions per aconseguir un món més just i sostenible”, afirmen. “S’ha convertit en una cita fixa en els nostres calendaris. Ens serveix per donar suport a una causa solidària, però també per retrobar-nos les famílies i els amics, i passar un cap de setmana fantàstic”, afegeixen. “Els petits són els protagonistes: ens ajuden amb idees per recaptar fons, amb les orientacions del mapa a la ruta durant la caminada i amb els detalls de la logística. És una excusa meravellosa per a que prenguin la iniciativa i se sentin part del canvi”.

Des de 2011, primera edició a Espanya, han participat a la prova gairebé 30.000 persones i s’han recaptat més de 8 milions d’euros per lluitar contra les conseqüències de l’emergència climàtica sobre els més vulnerables.

A l’última edició, la de 2023, van participar més de 1.500 persones i es van recaptar més de 317.000 euros. Les persones inscrites estan majoritàriament en la franja dels 35 als 55 anys. 

A més, en l’Oxfam Intermón Trailwalker, un 69% dels equips es formen en l’entorn corporatiu, una xifra que demostra que la marxa s’ha consolidat com una eina de teambuilding per a moltes empreses.

Per a més informació i inscripcions feu clic aquí.

Amb el suport de

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
fotograma de Sirocco i el Regne dels Vents
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat