Ryan Stone

«No m'hauria plantejat quedar-me embarassat si no hagués conegut altres parts de nois trans»

Parlem amb Pol Galofre i Bel Olid sobre criança, gènere i normalització de la realitat

per Criar.cat
Ryan Stone
"És molt creepy l'obsessió que la penya té per saber quins genitals té un bebè", explica la Bel Olid al Criar Bé, el programa d'humor i criança de Rac1, presentat per Alba Carreres, amb Àngela Monge, Pol Mallafré i Pol Rodellar.

I és que una de les primeres coses que pregunten quan una persona es queda embarassada és si serà un nen o una nena, com si els genitals féssin la persona. En el cas de la parella formada per Pol Galofre i Bel Olid va ser en Pol qui va gestar la criatura, a qui li parlen amb genere neutre.


"Hem decidit que si una persona li parla amb femení no la corregim i si ho fa amb masculí tampoc", explica la Bel. "Nosaltres fem les desinències amb i, per tant és una persona guapi que avui està molt contenti".

Tot i això, segons ens explica, s'educa molt més amb l'exemple que amb les paraules. "A vegades estem obligant a les nostres criatures a suportar una pressió social que nosaltres no estem disposades a suportar", assegura la Bel. 


"Per educar amb una llibertat més àmplia has de mirar quins exemples adults li estàs donant. Perquè si al seu voltant no el té aquests referents de llibertat i expressió dissident, el més fàcil serà que cedeixi a la pressió social i segueixi estereotips", assegura.

S'educa molt més amb l'exemple que amb les paraules

A banda dels referents tenen clar que els precedents i la visibilització de les realitats és clau per fugir dels models heteronormatius. "Jo com a noi trans no m’hauria pogut plantejar quedar-me embarassat si no hagués conegut a altres nois trans que s’havien quedat embarassats", ens explica el Pol."M'agradaria molt veure el moment en el qual que un pare pareixi sigui algo normalitzat", assegura. Si t'has perdut l'entrevista sencera la pots escoltar aquí.


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Esther Sánchez
Parlem de nens i nenes selectius amb el menjar amb la dietista maternoinfantil Esther Sánchez
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
Irene Ramentol
Com hem d'actuar davant dels gelos? I en cas de conflicte?
Imatge il·lustrativa
Sharon McCutche
Les petites pèrdues d'orina és un dels problemes més freqüents després del part
Imatge il·lustrativa
Parlem amb la Júlia Sánchez Andreo sobre els drets sexuals dels infants i joves
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres