Wikimedia Commons

10 excursions per fer amb la família prop de Barcelona

Si ets de Barcelona o rodalies aquestes excursions segur que t'encanten

Wikimedia Commons
Us proposem 10 excursions ideals per anar amb nens i nenes a prop de Barcelona. Si no saps què fer aquest cap de setmana des de Criar.cat t'ho posem fàcil.

Passejades de poca dificultat, a Barcelona mateix o a entorns naturals propers com el Parc Natural de Collserola o el Delta del Llobregat. O, una mica més lluny, com el Montseny o Sant Llorenç del Munt. Llocs per passar el dia o per fer una caminadeta de bon matí i tornar cap a casa a dinar. 

  1. Font de la Budellera
  2. Camins amagats de Vall d'Hebron
  3. Els tres itineraris del Delta del Llobregat
  4. El torrent de l'Amigó
  5. Ruta pel Parc Mediambiental de Gualba
  6. Pantà de Vallvidrera
  7. Les escletxes del Papiol
  8. Les fonts del Bosc Gran
  9. Pla de la Calma
  10. Pujada a la Mola

La Font de la Budellera

És un dels itineraris clàssics de la serra de Collserola. L'inici d'aquesta ruta es troba a l'estació de Vallvidrera-Superior del funicular de Vallvidrera i el final seria l'estació del Baixador de Vallvidrera dels Ferrocarrils de la Generalitat. Tot i que no és una ruta circular és fàcilment accessible amb transport públic.

Només cal seguir el rètol d'itinerari de la Budellera, situat a una pista de terra del final del carrer del Parc de la Budellera. Es tracta d'una passejada d'una hora i quart aproximadament amb una pujada acumulada d'uns 25 metres. 
 

Més informació.Camins amagats de Vall d'Hebron

Just darrera de Vall d'Hebron (sortida estació de Penitents de la línia 3), hi ha la ruta circular dels camins amagats. Té una durada de 2 hores i 45 minuts. La ruta passa per la Font del Bacallà, la Font de Can Borni, el Tibidabo i prop de la torre de Collserola. 

Recte amunt per un carrer estret s'arriba als vivers de Can Borni. Allà es trenca a la dreta per una pista ampla deixant la font del Bacallà a la dreta. Si voleu fer una passejada més curta la Font de Can Borni és un lloc de descans i possible retorn ideal. 
 

Més informació.Els tres itineraris del Delta del Llobregat

Una ruta ideal per fer amb bicicleta. Es pot anar al Prat o bé amb bici, tren o metro L9. Una vegada allà cal tirar direcció a la platja. A la zona dels espais naturals del Delta hi ha tres itineraris que passen pels estanys de Cal Tet i Ca l'Arana. Estan oberts de dimarts a diumenge i adaptats per cadires de rodes i cotxets.

A partir d'allà hi ha un itinerari de descoberta de 3 km o un altre de més llarg de 5,4 km. Si hi aneu amb cotxe es pot aparcar o bé al cementiri del Parc o bé a l'aparcament senyalitzat dels espais del riu. I si teniu la intenció de quedar-vos-hi tot el dia a la tarda us podeu acostar a la platja del Prat. 
 

Més informació.El torrent de l'Amigó

Ruta circular al Parc de la Serralada de Marina que surt de costat de l'Hospital de Can Ruti (Badalona). Es tracta d'un recorregut de 3,2 km (1 hora i 20 aproximadament), totalment senyalitzada i que en alguns punts transcorre per corriols força estrets. 

Des de la font, el camí surt del torrent per dirigir-se al turó d'en Seriol, des d'on hi ha magnífiques vistes de Badalona, Barcelona i les muntanyes de Montjuïc i el Tibidabo al fons. 
 
 
Més informació.Ruta pel Parc Mediambiental de Gualba

El Parc Mediambiental de Gualba, als peus del massís del Montseny, és a uns 30 minuts de Barcelona. Hi ha zona de pícnic, barbacoa, i un munt d'activitats per fer amb criatures. A més, hi ha un càmping ben a prop amb piscina, diversos itineraris preparats per anar amb nens i nenes. El parc tanca al vespre. Atenció! Imprescindible reserva prèvia a parcdegualba.cat.
 

Més informació.El pantà de Vallvidrera

Itinerari circular a la Serra de Collserola. Es pot baixar a la parada de Ferrocarrils del Baixador de Vallvidrera o aparcar a prop (tot i que pot resultar complicat). Es tracta d'una excursió de 2 km de dificultat baixa que acaba a l'àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera.
 

Més informació.Les escletxes del Papiol

Des de l'estació de Renfe del Papiol es pot pujar al Puig de la Madrona i retornar per les anomenades escletxes del Papiol. Una ruta circular de quasi 9 km a l'extrem nord-oest del Parc de Collserola. Cal seguir el sender PR C35, senyals de pintura blanca groga i arribar a una explotació minera a cel obert. Cal deixar a l'esquerra el camí de can Maimó i l'aparcament del cementiri de Roques Blanques en direcció la Salut, i allà pujar el Puig de la Madrona.  
 

Més informació.Les fonts del Bosc Gran
 
Es tracta d'un recorregut que va des de la caseta d'informació del passeig d'Horta, de Cerdanyola del Vallès o a l'estació de Renfe del poble a la reserva de Can Catà. Una altra ruta a Collserola d'una hora i quart o bé de dues hores des de l'estació de tren.

El recorregut passa per Can Codina, l'Aqüeducte i el camí de Can Coll fins a arribar a Can Catà. Hi ha variants del recorregut més curtes en funció de les necessitats familiars.     
 

Més informació.Pla de la Calma

El Pla de la Calma és un dels espais més emblemàtics del Parc Natural del Montseny. Es pot iniciar l'itinerari al poble de Tagamanent. Després de visitar els pous, si vas amb criatures més petites, es pot pujar amb cotxe fins al Parc Etnològic del Tagamanent a través d'una pista forestal. La ruta, amb diversos possibilitats segons les necessitats familiars, es pot continuar fins a la Masia de Can Agustí.
 

Més informació.Pujada a la Mola

Ruta circular al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt de quasi 8 km en alguns punts costaruda, depenent del camí. Es pot fer amb criatures a partir d'uns 4-5 anys. Des de la població de Matadepera comença un camí de pujada pel carrer de Vista Alegre.

Si voleu pujar pel camí dels Monjos l'itinerari és de 3 km fins a l'emblemàtic cim de la Mola. No us oblideu de l'aigua, crema solar i barret per protegir-vos del sol. A dalt de tot hi ha un monestir romànic, un restaurant i una taula d'orientació per conèixer els cims més importants. 
 

Més informació.

Fotos de Pere López, Albert Alemany, Parc Mediambiental Gualba, Vicente Zambrano González www.barcelona.cat, Wikimedia, Albert Segura, ACN, Marc Solé
Veure més rutes i plans, aquí
Alba Carreres
Responsable editorial de Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Imatge il·lustrativa
Bia Octavia
Les expertes de LactApp contesten en una marató de 12 hores en directe dubtes de lactància
Imatge il·lustrativa
Ben White
Aïda Roig Çelik
Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres