Netflix

Trucar al número de telèfon i altres « jocs» de «El juego del calamar»

Tot i que Netflix eliminarà el número de telèfon perquè joves i adolescents no hi puguin trucar hi ha altres jocs malsans que preocupen a les professionals

per Criar.cat
Netflix
Sortida de l'escola. Un dels preadolescents té telèfon. Un dels del grupet ha vist el joc del calamar i truquen al número que apareix a les targetes que diverses persones reben quan entren al joc.

Qui rep les trucades? Una dona de Corea del Sud que ha rebut una allau de trucades i missatges perquè s'ha escollit aleatòriament el seu telèfon per representar el número on trucar quan entren al joc.


Netflix ja ha assegurat que eliminarà aquest telèfon, però encara hi ha més jocs malsans derivats de la sèrie que preocupen a professionals i expertes. 

Un d'ells és imitar el joc que apareix al primer capítol de "El juego del calamar". Consisteix en desplaçar-se quan una nina gegant diu "llum verda", i parar quan diu "llum vermella", vaja, una mena de "stop" de tota la vida. Si el participant es mou quan no correspon, mor assassinat d'un tret, i a la versió recreada pels menors, se'ls pega un cop de puny. 


Es podria versionar el joc i "eliminar" el/la participant que es mogui, però en canvi a escoles com a la de la comuna d'Erquelinnes, a Bèlgica, s'ha acabat prohibint a l'alumnat participar en aquest joc. Al comunicat emès a Facebook, s'hi assegura que estaran molt pendents de frenar aquest joc massa perillós. 

Hi ha molts altres jocs que s'han popularitzat a través de les proves que han de passar els i les participants del joc a la sèrie. Aquestes en són algunes: 

Altres jocs que s'han popularitzat a partir de "El juego del calamar"

Estirar la corda: un dels jocs que apareix a la sèrie consisteix en estirar la corda (amb conseqüències fatals pels qui perden)
Bales: les famoses "caniques" de la infància
Empentar un altre infant perquè surti d'una zona (tipus arranca cebes): es tracta d'un joc que versiona la sèrie que consisteix en precintar una zona al terra, fer dos equips i un ha de treure al rival de la zona precintada. 
La xarranca: una versió soft de la prova del terra de vidre que surt a "El juego del calamar"


 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Imatge il·lustrativa
Bia Octavia
Les expertes de LactApp contesten en una marató de 12 hores en directe dubtes de lactància
Imatge il·lustrativa
Ben White
Aïda Roig Çelik
Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres