Hannah Busing

El gest que ha salvat vides de la violència masclista i que has de conèixer

El símbol, que ha donat la volta al món, és ara una eina molt útil per denunciar qualsevol tipus de violència

per Criar.cat
Hannah Busing
Una adolescent de 16 anys va ser rescatada fa pocs dies als Estats Units d'un segrest gràcies a un simple però definitiu gest de socors. La noia estava dins d'un cotxe i va mostrar el símbol a un conductor que estava parat al costat. En identificar el gest, la persona va alertar les autoritats tot avisant que la jove "semblava estar en perill". La policia va comprovar que efectivament la menor havia estat capturada, va detenir-ne l'autor i va alliberar la menor.

Es tracta d'un gest de socors que es va fer viral durant el confinament com a eina per denunciar de manera discreta violència masclista en el si de la llar. Servia, per exemple, per alertar d'un maltractament de forma silenciosa a través d'una videotrucada.


​Com es fa? El gest consisteix a obrir el palmell de la mà, tancar el dit pols, i posteriorment tancar els altres quatre dits acabant fent el senyal d'un puny.Davant l'augment d'agressions masclistes, sobretot durant els primers mesos de confinament per la pandèmia, on hi va haver una allau d'agressions masclistes, aquest es va convertir en un gest silenciós en una videotrucada per poder alertar a la persona interlocutora que estava patint violència masclista.


Des de l'Institut Català de les Dones es va dur a terme una campanya similar durant la mateixa època en la qual es van doblar les trucades de dones víctimes de violència masclista. Hi havia botigues i establiments de barri "segurs contra la violència masclista" on les dones havien de dir la paraula "mascareta 19" com a codi perquè des de la botiga s'alertés al telèfon d'atenció a les dones víctimes de violència. 

Ara, els Mossos d'Esquadra s'han sumat a difondre el gest. En un vídeo a les xarxes socials expliquen que és un símbol de socors "molt important" que convé conèixer per identificar si una persona es troba en perill.
 

Cada 18 segons una dona és maltractada al món. Ajudem a tallar aquesta xacra. L'educació de les nostres criatures és clau per erradicar-la.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres