Cedida per the.organicmama

Tot el que et cal saber per començar a utilitzar bolquers ecològics

Quins models hi ha? Com s'utilitzen? Com cal rentar-los?

per Criar.cat
Cedida per the.organicmama
Utilitzar bolquers convencionals provoca un impacte ambiental brutal pel nostre planeta. Un simple bolquer d'un sol ús triga entre 200 i 400 anys a desintegrar-se. Tenint present que un bebè utilitza de mitjana uns 6 bolquers al dia durant els 30 primers mesos de vida això significa un total de 5.400 bolquers durant tot aquest temps. 

Els bolquers de tela són una alternativa, però cal rentar-los amb programes d'alta eficiència energètica, assecar-los al sol i donar-los una segona vida (germans, cosins, amistats...). La Natàlia de @the.organicmama ens explica tot el que ens cal saber per començar-los a utilitzar:


Els bolquers de tela es poden utilitzar des de que neix la criatura, n'hi ha de diferents tipus i és important trobar el bolquer que s'adapta millor al teu nadó (en cada cas pot ser diferent)

El model New Born és un model que fan la majoria de marques per quan neix el nadó i fins als tres primers mesos i després, el de creixement, a partir dels 3-6 mesos, segons el volum de la criatura, existeix un segon model que serveix ja fins que la criatura deixa de portar bolquers. "Aquest format de creixement permet reduïr el nostre consum de bolquers perquè ens duren durant tota l'etapa que l'infant porti el bolquer", ens explica.


Dintre dels de creixement:

Tot en un, el bolquer consta de dues parts (cobertura i empapador) i en aquests tipus de bolquer va tot junt. Tenen les dues parts juntes, no es poden descosir i els haurem de rentar tot junt. 

Model mixt: L'empapador i la cobertura van enganxats (clics, velcro, funda...), però es poden separar. 

Separats: No s'enganxa amb res, simplement va a dintre

A l'hora de rentar-los:

Et passes el dia fent rentadores? No, els pots guardar en una bossa impermeable (hi ha marques de bolquers que ja en tenen). No cal posar-los amb aigua o en una palangana, tot i que si es prefereix s'hi pot deixar sempre que sigui un lloc amb ventilació. Segons els bolquers que tinguis i el que necessitis anar reposant pots deixar-los dos o tres dies.

Com es renten? És millor fer un programa de prerentat i després de rentat. Cada bolquer tindrà unes indicacions de com cal rentar-los i cal seguir-les (normalment a 60 graus, però també n'hi ha 30 graus) i ho pots rentar barrejant-ho amb altra roba normal i omplint la rentadora a 3/4 de la seva capacitat. És millor no omplir-la del tot per tal que es puguin rentar bé. Tampoc és recomanable rentar-los sols. És més recomanable rentar-los amb un sabó en pols.

I per la nit no se li escapa el pipí? Si tenim por que això passi el que podem fer és augmentar-li el gruix de l'empapador de dintre, o bé canviar-li més sovint. Hi ha marques que ja directament porten un format tipus (mode nit). 

Què fem amb la caca? És una altra de les preguntes que sovint la gent fa. Existeix un paper biodegradable d'un sol ús que el que fas és posar-lo a sobre de l'empapador amb la qual cosa ho pots recollir tal qual i tirar-ho a les escombraries sense embrutar l'empapador. Si no li has posat això no passa res: es pot recollir amb un paper de WC i tirar-la al lavabo normal. En aquest cas es passaria una mica d'aigua freda al bolquer (sense deixar en remull) i aniria a la bossa impermeable.

Empapadors

N'hi ha de teles de bambú, cotó orgànic, gases de lli, d'altres materials orgànics... s'ha de provar el que vagi millor per cada infant. 

Quants bolquers es necessiten?

- Depen molt de cada infant, però de mitjana uns 10 cobertors i uns 20 empapadors aproximadament. 

Segueix a @the.organicmama a les xarxes

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres