8 activitats educatives amb eines tecnològiques per divertir-te i aprendre

El mòbil pot servir també per educar en positiu

14 de gener de 2022 a les 06:24h
En una era en la qual els infants de ben petits ja estan familiaritzats amb la tecnologia, de vegades prohibir-los rotundament utilitzar-la pot causar l'efecte contrari.

És important que les famílies coneguem les eines i apps per conèixer els riscos potencials i els perills que hi pot haver a les xarxes. La tecnologia, però, també es pot convertir en un recurs i un joc per divertir-nos amb la família i també a l'escola. 


Us proposem aquestes activitats senzilles que ens recomana Gina Tost, periodista especialitzada en tecnologia, gadgets, apps i videojocs, i també mare. 

Animals 3D: La primera és un recurs que va ser força utilitzat durant el confinament per crear nous espais dintre de casa nostra amb tecnologia 3D. Buscant animals 3D, i seguint les instruccions, pots convertir el menjador de casa teva en un fons marí pel qual s'hi passegi un tauró. 


Filtres de Snapchat, Instagram o TikTok: Interpretar personatges amb els filtres d'aquestes apps. No fa falta que pengis el vídeo, només enfocant la càmera el filtre ja et canvia, i pots interpretar tota mena de personatges amb la teva criatura. 

Google Earth: Passeja't per La Terra, viatja a llocs on mai has estat des de casa teva. Pots transportar-te pels escenaris rellevants de la història, veure món i monuments famosos de cada país. Us proposem el següent repte: escriu llocs del món on t'agradaria anar en paperets i posa'ls en una capsa. Agafa'n un i comenceu el viatge. Podeu aprendre moltes coses de cada lloc!!!

El joc de les cadires o les estàtues amb la Siri, l'Alexa o Google OK: Podeu jugar a parar la música i quedar-vos congelats, o seure en unes cadires, cada vegada que es para la música a través dels assessors virtuals que tingueu a l'abast. 

Programar missatges amb codi QR: Hi ha diversos generadors de codi QR a internet. A partir de 7 o 8 anys n'hi ha de senzilla programació, de tal manera que poden deixar missatges ocults. També és una bona manera de deixar pistes per exemple per trobar un regal al bosc, o per casa.

Minecraft i biodiversitat del museu de les aigües: Explica'ls el canvi climàtic amb aquest joc de Minecraft gratuït. Un bon recurs per aprendre el cicle de l'aigua i com afecta la contaminació a la pèrdua de biodiversitat. Un recurs que també es pot proposar des de l'escola per treballar a casa. 

El Kahoot: Una eina que et permet fer concursos a classe per saber qui en sap més d'un tema. El Kahoot és una plataforma interessant per treballar reptes i potenciar el treball en equip. Es tracta d'una nova i divertida manera d'aprendre.

Scratch: Una plataforma de programació per a joves d'entre 8 i 16 anys que té l'objectiu d'iniciar els infants al llenguatge de programació. També existeix Scratch Junior, una versió senzilla dissenyada per a infants d'entre 5 i 7 anys.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
per Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Caçations
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Luma Pimentel via Unsplash
Una guia ràpida per fer-te una mica més senzilla tota la paperassa
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres