8 activitats educatives amb eines tecnològiques per divertir-te i aprendre

El mòbil pot servir també per educar en positiu

En una era en la qual els infants de ben petits ja estan familiaritzats amb la tecnologia, de vegades prohibir-los rotundament utilitzar-la pot causar l'efecte contrari.

És important que les famílies coneguem les eines i apps per conèixer els riscos potencials i els perills que hi pot haver a les xarxes. La tecnologia, però, també es pot convertir en un recurs i un joc per divertir-nos amb la família i també a l'escola. 


Us proposem aquestes activitats senzilles que ens recomana Gina Tost, periodista especialitzada en tecnologia, gadgets, apps i videojocs, i també mare. 

Animals 3D: La primera és un recurs que va ser força utilitzat durant el confinament per crear nous espais dintre de casa nostra amb tecnologia 3D. Buscant animals 3D, i seguint les instruccions, pots convertir el menjador de casa teva en un fons marí pel qual s'hi passegi un tauró. 


Filtres de Snapchat, Instagram o TikTok: Interpretar personatges amb els filtres d'aquestes apps. No fa falta que pengis el vídeo, només enfocant la càmera el filtre ja et canvia, i pots interpretar tota mena de personatges amb la teva criatura. 

Google Earth: Passeja't per La Terra, viatja a llocs on mai has estat des de casa teva. Pots transportar-te pels escenaris rellevants de la història, veure món i monuments famosos de cada país. Us proposem el següent repte: escriu llocs del món on t'agradaria anar en paperets i posa'ls en una capsa. Agafa'n un i comenceu el viatge. Podeu aprendre moltes coses de cada lloc!!!

El joc de les cadires o les estàtues amb la Siri, l'Alexa o Google OK: Podeu jugar a parar la música i quedar-vos congelats, o seure en unes cadires, cada vegada que es para la música a través dels assessors virtuals que tingueu a l'abast. 

Programar missatges amb codi QR: Hi ha diversos generadors de codi QR a internet. A partir de 7 o 8 anys n'hi ha de senzilla programació, de tal manera que poden deixar missatges ocults. També és una bona manera de deixar pistes per exemple per trobar un regal al bosc, o per casa.

Minecraft i biodiversitat del museu de les aigües: Explica'ls el canvi climàtic amb aquest joc de Minecraft gratuït. Un bon recurs per aprendre el cicle de l'aigua i com afecta la contaminació a la pèrdua de biodiversitat. Un recurs que també es pot proposar des de l'escola per treballar a casa. 

El Kahoot: Una eina que et permet fer concursos a classe per saber qui en sap més d'un tema. El Kahoot és una plataforma interessant per treballar reptes i potenciar el treball en equip. Es tracta d'una nova i divertida manera d'aprendre.

Scratch: Una plataforma de programació per a joves d'entre 8 i 16 anys que té l'objectiu d'iniciar els infants al llenguatge de programació. També existeix Scratch Junior, una versió senzilla dissenyada per a infants d'entre 5 i 7 anys.
Alba Carreres
Responsable editorial de Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres