Torna al consultori Torna a les consultes de Porteig i son

Mariona
Data: 04/02/21 11:18
Com gestionar les migdiades amb 4 mesos i mig

Hola,

Tinc un nadó de 4 mesos i mig a qui li costa molt agafar el son i fer migdiades. Sempre li ha costat el son diürn perquè és molt despert, però ara portem 15 dies molt durs. Plora i està irritable de cansament des que es lleva fins que anem a dormir a la nit (fem collit i, a pesar de no portar uns dies gaire bons, ho tenim força controlat). Estem atribuint aquest comportament a la regressió dels 4 mesos però, per ajudar-lo a descansar hem començat un pla de control de finestres de la son i intentem estar amb l’habitació a les enfosques i fer-li de “guardians del son”. A la que veiem que es desperta i la migdiada ha estat insuficient perquè estigui descansat, fem el que sigui perquè segueixi dormint (pit, porteig, el bressolem...). Estem fent bé o li estem introduint ‘muletilles’ que el privaran d’aprendre a enllaçar els cicles per si sol?La veritat és que hem millorat a l’hora de conciliar el son diürn. Ja no triguem una hora cada vegada. Però a la nit segueix plorant i resistint-se... Algun consell?


Data: 18/02/2021 10:15

Hola!

El període de son dels 4 al 7 mesos es un període de transició, inestable, en què el bebè necessita adaptar-se a les noves fases del son que van apareixent, i això pot provocar un augment dels despertars i també disminueix el son diürn.

A partir dels 5 mesos els nadons també disminueixen el nombre de migdiades, pel que heu d’estar pendents dels senyals que us dona de son. Com molt bé feu, seguiu mantenint el control de les finestres de son i estigueu alerta als senyals precoces, com per exemple la disminució de l’activitat. Cal reconèixer aquests senyals per actuar ràpid.

En aquesta edat també adquireixen el ritme circadià, pel que és important marcar bé el dia i la nit i tenir unes rutines estructurades. Podeu mantenir el collit per facilitar el son nocturn, sempre seguint les recomanacions de collit segur.

Ànims!Respost per Dra. Anna Estapé (@pediatra.annaestape), pediatra.


Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat