Torna al consultori Torna a les consultes de Embaràs, postpart i sòl pelvià

Núria
Data: 16/02/21 16:14
Embaràs i vacuna covid
Començaran a vacunar de covid al colectiu que pertanyo. Estem buscant un embaràs, tot i que encara no ho hem aconseguit. Què s'aconsella en aquests casos a l'hora de posar-la? I si ja estigués embarassada? En d'altres vacunes s'aconsella esperar 6 mesos des de que te posen la vacuna fins que et quedis embarassada.

Moltes gràcies,

Núria.

Data: 22/02/2021 16:30

Hola Núria,

Justament vam fer-li aquesta mateixa pregunta al Doctor Carlos Rodrigo, director clínic de pediatria de l'Hospital Germans Trias i Pujol en aquest #CriarTalks el passat 11 de gener (minut 5:30 del vídeo), i ell ens responia que cal tenir en compte que hi ha una manca d'experiència. Una manca de coneixement que no permet donar una resposta des de l'evidència científica. És cert que més al principi es temia que les embarassades poguessin tenir formes més greus de Covid, com passa amb altres malalties com la grip, després semblava que no i ara torna a haver-hi tendència a dir que sí, que es poden donar casos més greus de la malaltia.

El cas, explica el Doctor Rodrigo, és que no es pot fer una recomanació fonamentada de la vacuna durant l'embaràs perquè no s'ha provat, i és difícil que es facin proves. No hi ha prou estudis i per tant és una decisió individual. 

Respost per l'Equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat