Torna al consultori Torna a les consultes de Educació de 0 a 14 anys

Judit
Data: 24/05/21 15:28
Canviar de mestra
Hola,

El meu fill té dos anys i va a la llar d'infants des que tenia sis mesos. Des del primer dia ha tingut la mateixa mestra i se l'estima molt, però ara el centre ens ha fet saber que a P2 canviaran de mestra. Em fa patir com s'ho prendrà, perquè trobo que és molt petit i s'estima molt a la seva mestra actual. Com li explico? No sé si és millor explicar-li que l'any que ve no hi serà, o no dir-li res.
Em podeu donar algun consell?

Data: 31/05/2021 16:02

Hola Judit!

És cert que els primers canvis a l'etapa escolar poden crear certa incertesa i fins i tot angoixa. El primer que cal tenir clar és que sempre hi ha dos punts de vista: el de l'infant i el dels pares, i que la missió dels adults és acompanyar, dotar d'un context i anticipar aquestes emocions. Dit això, sempre és millor parlar de les coses amb les criatures, encara que pensem que són massa petites per entendre-ho. Si cal ho podem acompanyar d'una història o d'un dibuix. Si nosaltres els ho expliquem des de la tranquil·litat i la confiança, és molt més fàcil que ells també ho visquin així. 

En aquest #Criartalks que vam fer amb @letsplayreus hi trobaràs diversos consells i respostes a les preguntes més habituals sobre com Acompanyar i crear vincles des de la pedagogia Montessori


Respost per l'equip de Criar.cat 

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat