Torna al consultori Torna a les consultes de Sostenibilitat

Josep
Data: 24/05/21 16:27
Utilitzar bolquers de tela, o no

Bona tarda,


Hem sigut pares fa poc i voldríem fer servir bolquers de tela en lloc dels clàssics d'un sol ús, però hi ha alguns temes que ens preocupen, sobretot que haguem d'estar rentant bolquers cada dia. No ho trobem pràctic i, a més, al final, la despesa energètica acabarà sent més alta que la despesa en bolquers d'un sol ús, no?


També ens preocupa com es fa per rentar-los, sobretot quan pensem en haver de retirar la part sòlida abans de rentar-lo. O en què fer-ne del bolquer brut si l'hem de canviar fora de casa. No sé si ens podríeu donar alguns consells que ens facilitin la logística...Gràcies!


Data: 24/05/2021 16:40

Hola Josep!

Primer de tot enhorabona per l'arribada de la vostra criatura i també per tenir la voluntat de dur a terme una criança més sostenible!

Els bolquers de tela són una bona alternativa sempre que, com dius, tinguem presents alguns consells bàsics com rentar-los amb programes d'alta eficiència energètica, assecar-los al sol (no amb assecadora) i mirar de donar-los una segona vida un cop ha acabat l'etapa d'ús per a nosaltres.

En aquest article de @the.organicmama per a Criar.cat hi trobaràs Tot el que et cal saber per començar a utilitzar bolquers ecològics.

Entre altres coses hi expliquem que, per retirar les caques sense massa molèsties, existeix un paper biodegradable d'un sol ús que es posa entre l'empapador i el culet i que, un cop embrutat, es pot retirar fent-ne un paquetet i llençar-lo a les escombraries. Pel que fa al que ens preguntes sobre els canvis fora de casa, és tant senzill com guardar el bolquer brut en una bossa impermeable fins que arribeu a casa. 

Trobaràs més consells útils sobre l'ús de bolquers ecològics a l'article referenciat.

--
Respost per l'Equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat