Torna al consultori Torna a les consultes de Psicologia i gestió emocional

Natàlia
Data: 21/07/21 07:56
El sucre, les pantalles i els avis
Des que va néixer la nostra filla teníem clar que la salut (física i emocional) i l'alimentació saludable serien dos pilars fonamentals de la nostra família.

Sempre que hem pogut, hem traslladat aquest missatge a les nostres famílies de manera assertiva però tot i comentar els límits que no volem que es passin, els meus pares no ho respecten. Em diuen que sí i després acaben fent el que volen.

Cada vegada que es queden amb ella (11 mesos), ofereixen galetes ensucrades, posen la TV, Ipad i utilitzen el mòbil per posar vídeos infantils. Quan ho veig, intento no enfadar-me i explicar-ho, fent referència als consells de la nostra pediatra, etc. Però no funciona.

Mentre jo em passo una setmana esforçant-me per tallar-li fruita, oferir-li, entretenir-la amb jocs, llibres i cançons, els altres van a lo fàcil i ràpid per tenir-la entretinguda i després en pateixo les conseqüències. Què puc fer? Ja no sé com dir les coses...

Data: 21/07/2021 10:35

Hola Natàlia,

Aquest és un tema molt recurrent a la consulta. Amb el naixement d'una criatura es constitueix una nova família, diferent a la nostra família d'origen. Les famílies s'han de reajustar i anar creant un model, unes maneres de fer i uns costums propis.  Adonar-nos d'això és el primer pas aprendre a posar límits, i per comprendre que cada família crearà el seu propi model de funcionament, encara que seguirà entrellaçada amb la d'origen. Traslladar aquesta idea de forma assertiva, sense caure en el retret, pot ser un bon inici. 

A partir d'aquí, alguns consells per posar límits als avis serien que parleu primer en parella, com a equip i decidiu quins temes són realment importants per vosaltres. Sabem que les nostres criatures estaran en contacte amb moltes persones, i no totes faran les coses exactament igual que nosaltres. Per tant, decidiu quins aspectes són prioritaris per vosaltres i traslladeu-ho així mateix, com una decisió presa en parella. De vegades n'hi ha prou amb un "a nosaltres ens funciona millor d'aquesta manera", i no cal donar més explicacions.

Et deixo aquí l'enllaç a l'article "Com posar límits als avis en la criança dels nostres fills?", on faig una reflexió més extensa sobre el tema. Espero que et pugui ajudar. 


Respost per Paola Roig, de Pellapellbcn (@pellapellbcn), psicòlogues perinatals.

Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat