Torna al consultori Torna a les consultes de Sexualitat i parella

anònim
Data: 08/11/21 12:54
La relació i el sexe han canviat totalment
Escric perquè vam ser pares fa un any, però m'adono que no hem aconseguit recuperar la nostra relació tal com era abans. Tinc la sensació que ella no sent el mateix interès o atracció per mi. Al principi pensava que era cosa del postpart, la quarantena, etc. Però passen els mesos i sento que la relació ha canviat totalment. Què puc fer?

Data: 08/11/2021 13:24

En una formació sobre sexualitat i criança on la què vaig participar, la sexòloga va dir que els primers dos, tres o 4 anys, la sexualitat de la dona no està enfocada a la parella. Per mi aquest tema era una mica tabú, i aquesta afirmació va ser una revelació. És a dir, ja no parlem només de les seqüeles físiques del part. La mare acostuma a tenir una fusió tant intensa amb el nadó, que al pare li toca buscar recursos per transitar en aquest camí.

És un tema molt tabú encara. Hauríem de poder parlar de què passa amb les relacions sexuals després del part, perquè molt sovint passa això. I només aquest aspecte ja transforma absolutament la parella. Falta trobar aquell punt que ens unia, sovint relacionat amb quelcom més romàntic, més íntim, que ara la mare té molt coberta amb el bebè. Els pares hem de trobar la bellesa i la satisfacció en aquest nou espai. Si arribes a comprendre el què li està passant a la mare, ho transitaràs diferent. Cal trobar una altra manera de connectar, perquè no es pot lluitar contranatura. Sobretot és posar-se a favor del que està passant, no posar-s'hi en contra. 

--
Respost per Albert Pons, de l'equip de psicòlegs i terapeutes d'Entrehomes, especialitzats en condició masculina. 

Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat