Torna al consultori Torna a les consultes de Cocriança i paternitat

anònim
Data: 08/11/21 12:57
Preparar la paternitat
Serem pares d'aquí a uns mesos i la veig a ella molt ficada en el tema, i veig que jo estic quedant una mica al marge. Des del primer moment he volgut implicar-me i participar de tot, però no acabo de saber exactament què puc fer.

Data: 08/11/2021 13:10

Durant l'embaràs i la criança la paternitat no es troba en el centre de l'huracà. Tenim un paper, d'entrada, molt perifèric, i al centre hi ha la mare i el nadó. Així com en la parella heterosexual el pare i la mare poden estar al centre, en l'embaràs i la criança això canvia.

Amb l'embaràs, a la mare li comencen uns processos físics que l'enxufen amb la criatura i la maternitat. El pare, en canvi, pot estar completament desconnectat, pot passar els nou mesos aliè. Aquí crec que els pares hauríem de treballar també en la preparació pel part. Tenim 9 mesos per incubar el nostre propi pare intern: parlar amb altres pares que ja ho són, parlar amb altres mares… perquè sinó ens quedem encara més satèl·lits. Una cosa és no estar al centre i l'altra és no ser-hi. 

Per més informació pots veure aquest #Criartalks que vam fer sobre "Quin és el paper del pare de de l'embaràs i durant la criança", i també et deixo l'article "Com preparar la meva paternitat" de Gerard de Josep.


Respost per Albert Pons, de l'equip de psicòlegs i terapeutes d'Entrehomes, especialitzats en condició masculina. 


Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat