Torna al consultori Torna a les consultes de Sexualitat i parella

-
Data: 20/10/20 15:59
Li he de donar instruccions tota l'estona
Des que ha nascut el nostre bebè sembla que la meva parella no sap el que ha de fer i li he de donar instruccions tota l'estona. Fins i tot amb coses molt evidents, coses que cal fer o que necessito. Avui mateix, no m'he pogut aixecar del llit en tot el matí i ni tan sols ha pensat a portar-me alguna cosa per menjar, li he hagut de dir! És que era tan clar que jo necessitava que em portés l’esmorzar, com no ho podia saber?

Data: 20/10/2020 16:12

Durant la mapaternitat la comunicació de parella és molt important. I quan no hi ha aquesta comunicació, quan falta aquest espai, ens manca una peça important. Ens basem en suposicions, en el que pensem que l’altre hauria de saber, o hauria de fer. És com si volguèssim que la nostra parella ens llegís la ment.

Aquesta situació, que es repeteix moltíssim, deixa a un membre de la parella en una situació d’insatisfacció, ja que el que necessita no se li està donant, i deixa a l’altre en una situació de frustració, ja que no entén que se li està demanant ni com atendre les necessitats de la seva parella.

Per això és important identificar bé què sentim i prendre consciència del que necessitem, tenir cura de com comuniquem aquesta necessitat a la parella, reservar un espai per mencionar també tot allò que fem bé, i no oblidar-se de mirar-se als ulls i abraçar-se per ser conscients de l'altra i de l'equip que fem com a parella.


Sobre això n'he escrit aquest article a www.criar.cat.

Resposta de Paola Roig, psicòloga.

Editat i validat per l'equip de Criar.cat.
Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat