Torna al consultori Torna a les consultes de Alimentació

Maria
Data: 28/10/20 21:02
Dificultats amb el biberó
Nena de 12 setmanes d’alimenta amb llet de fòrmula. No és capaç d’acabar un biberó pràcticament mai però si aconsegueixes que es relaxi o s’adormi al cap d’una estona torna a menjar. No aconseguim arribar mai a la quantitat diària recomanada

Data: 29/10/2020 11:58

Hola Maria,

moltes gràcies per la consulta que ens has enviat. Doncs la lactància artificial, o de fòrmula, també és a demanda, és a dir, hi ha nadons que poden prendre bibes més petits i més sovint i d'altres, bibes més grans i més espaiats. Tot i que els envasos de la llet de fòrmula ens puguin donar una orientació de la quantitat de mil·lilitres que hauria de prendre en funció de l'edat o del pes, no deixa de ser una orientació. Caldrà veure què és el que el teu nadó necessita.

Si no s'acaba els biberons, no s'ha de forçar. És bo que deixi un culet de biberó perquè vol dir que ha tingut l'opció de prendre'n més, però no n'ha volgut. Quan veiem que s'acabi tots els biberons per complet, llavors és quan ens plantejaríem augmentar una mesura. I com sabem que aquesta quantitat de llet realment és la que necessita? Doncs haurem de revisar dues coses: per una banda que a les revisions amb el teu pediatra estigui tot dins la normalitat, i per altra banda que vagi guanyant bé de pes.

Així que, si veus que guanya bé de pes, fa pipis, fa caques i les revisions amb el teu pediatra són normals, tranquil·litat.  


Respost per Dra. Anna Estapé (@pediatra.annaestape), pediatra.
Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres