Torna al consultori Torna a les consultes de Pediatria, desenvolupament i Covid

Arianna
Data: 28/10/20 22:47
2n PCR en un mes i mig
Bona nit,

Escric per comprendre una mica més quina és la fi del que ens estan “obligant” a fer.
La meva filla al setembre va fer febre la segona setmana de llar d’infants, com a primerencs, vam trucar al CAP i sense cap valoració física la pediatra va decidir unilateralment que s’havia de fer PCR. Va sortir negativa.
Ahir va fer 37,8 a l’escola i em van notificar que havia de trucar al CAP per tenir diagnostic, que sense diagnostic no podia tornar. Avui ens ha trucat la pediatra, febre, mocs i tos? S’ha de fer PCR, no em serveix de res el que m’expliquin (paraules textuals). Anem a fer PCR, demano exploració d’un pediatra i me la deneguen, que si dona positiu llavors la visitaran... Amb la nena a casa amb 37-37,5, mocs i tos, un PCR però sense saber si la meva filla te mocs al pit o simplement te febre perquè si.
Amb missatges de gent que han estat més de 6 dies esperant resultat, exposant a la meva sogre de 70 anys perquè el meu marit i jo hem de treballar i esperant que els PCR no tinguin cap efecte secundari més enllà de que agafi mania a anar al metge.

Serà així tot l’hivern? Ens tocarà passar per l’aro cada vegada que la nena faci decimes si ha d’anar a la llar d’infants? Ens hauriem de plantejar una altra opció i que estigui tancada a casa on no calgui justificar cada cop que es trobi malament?

Moltes gràcies

Data: 29/10/2020 12:02

Hola Arianna,

Des de l'equip de Criar.cat volem fer-te arribar tot el nostre suport. Entenem que la situació és complicada i que causa moltes molèsties. Malauradament, davant la situació excepcional que estem vivint cal seguir totes les recomanacions i protocols que s'elaboren des del Procicat, encara que en algunes ocasions puguin causar grans incomoditats. Les xifres demostren que, en el cas dels centres educatius, els protocols funcionen i no hi ha grans cadenes de contagis (pots consultar el mapa dels centres amb grups confinats aquí). I des del Departament d'Educació ens confirmen que el Procicat no té previst aplicar canvis en els protocols a les llars d'infants, almenys de moment. 

Pel que fa al què passarà la resta de l'hivern, tal com ens diu la psicòloga Paola Roig, "intentem no crear-nos angoixa pel que vindrà. Vivim l'aquí i l'ara i confiem que tindrem els recursos suficients per encarar les situacions que vinguin".

Molts ànims!

Respost per l'equip de Criar.cat.Data: 29/10/2020 12:10

Doncs la veritat és que s'està intentant definir clarament les actuacions, però les situacions són tan diverses, les necessitats de personal mèdic i d'infermeria tan excessives i l'evolució de la pandèmia encara amb tantes sorpreses i desconeixement que no ens queda més remei que tenir paciència, intentar ser comprensius amb les incoherències de respostes i acceptar que l'única molt bona notícia d'aquesta pandèmia és que els nens amb prou feines es veuen afectats. Aquest fet, excel·lent des del punt de vista de la humanitat, contribueix a la confusió i a la dificultat de prendre decisions: no preocupa que els nens s'infectin de SARS-CoV-2, ja que per a ells serà com un refredat més, sinó que els nens contagiïn a persones grans que sí que poden tenir una malaltia greu.

Això ha provocat molt de debat i dubtes d'actuació perquè no s'esperava, i és difícil de conciliar amb assegurar la formació dels nens, la conveniència de la seva socialització per una banda, i les exigències a mestres i pares d'un control estricte... no pels nens en sí, per l'altra. Molt complicat per al nostre estil de vida, molt difícil de gestionar per al nostre sistema sanitari i un gran mal de cap i desconcert per a tots els pares i mares. Només la fi de l'epidèmia resoldrà el problema.

Respost per Dr. Carlos Rodrigo (@crodrigogl), pediatra especialista en malalties infeccioses.

Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat