Torna al consultori Torna a les consultes de Cocriança i paternitat

Nuria
Data: 29/10/20 10:57
Llar d’infants o avis
Bon dia,
Aprofitant la opció de consulta, m’agradaria llegir la vostra opinió. La meva filla té 9 mesos i quan en faci 12 jo, la seva mare, em reincorporo a la feina.
La meva idea és porta-la a la llar d’infants durant 3 hores al matí.. i després els avis li donaries dinar.
la meva parella prefereix que la cuidin els avis 100%.
A mi em dóna la sensació que els avis, la cuidaran molt bé, però no els hi pots demanar tampoc meravelles (distracció, motivació, estimulació.. etc). A més, vull que els pares seguim sent els seus referents i crec que si es passa tantes hores (6h) només amb ells... al final estaria més estona amb els avis que amb els pares, i no ho veig clar.
No sé... si em voleu donar la vostra opinió, el vostre punt de vista segur que em pot ajudar
Gràcies

Data: 30/10/2020 10:18

Hola Núria!
Primer de tot dir-te que entenem els teus dubtes ja que decidir on estarà el nostre nadó mentre nosaltres estem treballant fora de casa sempre és una decisió difícil. Sobre els teus dubtes de si, estant més estona amb els avis aquests es convertiran en els seus referents, t'he de dir que això no funciona del tot així. Encara que estigui amb els avis, o a la llar d'infants, els seus referents seguireu sent vosaltres, els pares, que sou les persones amb qui el vostre nadó té creat l'aferrament.

La segona cosa important és que en aquestes edats, els nadons no necessiten gaire estimulació. El que necessiten és estar en un espai on se'ls pugui mirar, cuidar, garantir les seves necessitats bàsiques i acompanyar-los en el joc. Fora d'això necessiten poca cosa més. 

Un cop dit això, dir-te també que nosaltres no podem dir-te on estarà millor el teu nadó, només ho saps tu. És qüestió de valorar tots els aspectes, per exemple, la ràtio de la llar d'infants, quants nadons per educadora hi ha, valorar que els avis segurament cuidaran des d'un amor que des de la llar d'infants no hi podrà ser, però d'altra banda a la llar d'infants podeu exigir unes coses que als avis no ho podeu fer. És qüestió de posar-ho tot en una balança, i no hi ha una decisió bona o dolenta, hi ha la vostra decisió, la que us encaixi més en la vostra manera de fer, de ser, i d'entendre el que necessita el vostre nadó. Respost per Paola Roig, de Pellapellbcn (@pellapellbcn), psicòlogues perinatals.

Editat i validat per l'equip de Criar.cat

Només els moderadors poden publicar-hi respostes.
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat