Cedida per Elisenda Rovira

«Si feu el ball amb faldilla us pujaré la nota»: denuncien un professor de Castellar del Vallès

Les alumnes han dit prou. Fins i tot algunes de les seves mares han denunciat que ja quan elles anaven a l'institut el mateix professor ja les assetjava física i verbalment.

per Criar.cat
Cedida per Elisenda Rovira
Els fets han passat a l'Institut Castellar, de Castellar del Vallès. Les alumnes s'han organitzat per denunciar un professor que segons diuen assetja físicament i verbalment des de fa dècades. Hi ha mares d'alumnes actuals que ja el van patir fa temps. Segons diuen tothom ho sabia i ningú feia res: elles han dit prou.

Les víctimes han obert un Instagram explicant els comentaris que havien d'aguantar: "Us deixaré sortir si ella em fa un petó"; "Si feu el ball amb faldilla us pujaré un punt a la nota", "com et segueixis traient més roba m'empalmaré"; "les noies han de fer educació física amb faldilla i tanga"; Ho tindràs difícil per aprovar perquè ets planeta".


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Segueixen arribant testimonis

Una publicación compartida de @ atuquethafet_ el


Presumptament els fets no s'han limitat als comentaris. Testimonis asseguren que ha arribat a agredir físicament a algunes de les noies: "Va insistir en què fes un exercici de dominades i em va agafar les cames fins al cul", "em va fotre un cop al cul amb la ma. El pitjor és que vaig anar a direcció i no van fer res, ni ens van creure. Ens van fer callar com si estiguéssim mentint".


Les agredides tenen entre 13 i 17 anys, són menors d'edat, i han decidit denunciar-ho de manera anònima a les xarxes: "En una excursió al Canal Olímpic va estirar el nus de la part de dalt del meu bikini" (diu una noia de 14 anys).

A xarxes com Twitter també s'han denunciat els fets: 
 

Ahir al matí l'alumnat va asseure's a les portes de l'institut per demanar justícia i exigir responsabilitats. Exigeixen la inhabilitació del professor en concret, reclamen un protocol en cas d'agressions i reclamen una persona externa que comprovi mensualment que aquest protocol s'estigui executant. 

Ens hem posat en contacte amb l'Institut, ens asseguren que per part de l'Institut no es faran declaracions: "Les declaracions es faran des del Departament d'Educació", ens han dit.
 
El Departament d'Educació ha mostrat rebuig absolut per aquests fets, que vulneren els drets fonamentals, i han assegurat que s'està estudiant cas i que ben aviat es presentarà un pla per unes escoles lliures de violències.


 
CONTINGUT RELACIONAT
Imatge il·lustrativa
Kelly Sikkema
Un estudi coordinat per l'Hospital Vall d'Hebrón confirma que només un 8% dels menors va transmetre la Covid-19 al seu nucli familiar
Imatge il·lustrativa
Parlem amb les odontopediatres de "món pediàtric" per informar-nos dels beneficis i inconvenients de la utilització del xumet
Imatge il·lustrativa
Adrià Costa
Raquel Orgilés Vila via Alba Carreres
La Raquel, mare monomarental, ens explica la dura situació en la que es troba: quan va decidir ser mare soltera no s'esperava que la crisi de la Covid l'afectés
Imatge il·lustrativa
Annie Spratt
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens explica per què no cal forçar la situació quan una criatura no vol fer petons o abraçades
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres