Sandàlies a l'estiu: amb dits tapats o no?

La podòloga infantil, Neus Moya, recomana buscar unes sabates que donin el màxim de mobilitat als dits però que mantinguin el peu subjecte

per Alba Carreres / Clara Virgili
Quan arriba el bon temps és hora de canviar de sabates i buscar-ne unes de ben fresques que no facin suar els peus. Però, han de ser obertes dels dits, o és millor protegir els peus de cops i pedretes? 

La podòloga infantil, Neus Moya, és partidària de buscar un calçat que respecti al màxim la petjada natural, i que permeti la mobilitat dels dits, tant a l'estiu com a l'hivern. Així doncs, es mostra a favor de portar els dits a l'aire, "sempre que el peu vagi ben subjecte, i tingui lligams regulables que no deixin que la sabata balli".


Tot i això, aclareix també que en determinades edats, quan són més petits o estan en etapa d'adquisició de la marxa, és recomanable que els dits vagin una mica tapats, ja que "una sabata sense puntera els pot fer ensopegar, o deixar les ungles més desprotegides dels cops". Per aquells a qui els molesta més que entri sorra o pedretes a la sabata, la Neus Moya recomana buscar-ne unes de més tancades, però que tinguin tota la part superior amb tela de reixeta, que és molt transpirable. Si s'opta per les de lona o tela, tipus Victòria, "han de tenir cordons, és a dir, sistema de regulació, i una puntera més aviat quadrada", tot i que les desaconsella per als infants que comencen a caminar. 

I pel que fa als esclops o sandàlies de goma, ens recorda que poden ser adequades per anar una estona a la platja o a la piscina, però que en cap cas s'han d'utilitzar de forma habitual durant tot el dia: "per estar llargues estones hi ha alternatives, com els escarpins, per exemple", afirma.  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres