Sandàlies a l'estiu: amb dits tapats o no?

La podòloga infantil, Neus Moya, recomana buscar unes sabates que donin el màxim de mobilitat als dits però que mantinguin el peu subjecte

per Alba Carreres / Clara Virgili
Quan arriba el bon temps és hora de canviar de sabates i buscar-ne unes de ben fresques que no facin suar els peus. Però, han de ser obertes dels dits, o és millor protegir els peus de cops i pedretes? 

La podòloga infantil, Neus Moya, és partidària de buscar un calçat que respecti al màxim la petjada natural, i que permeti la mobilitat dels dits, tant a l'estiu com a l'hivern. Així doncs, es mostra a favor de portar els dits a l'aire, "sempre que el peu vagi ben subjecte, i tingui lligams regulables que no deixin que la sabata balli".


Tot i això, aclareix també que en determinades edats, quan són més petits o estan en etapa d'adquisició de la marxa, és recomanable que els dits vagin una mica tapats, ja que "una sabata sense puntera els pot fer ensopegar, o deixar les ungles més desprotegides dels cops". Per aquells a qui els molesta més que entri sorra o pedretes a la sabata, la Neus Moya recomana buscar-ne unes de més tancades, però que tinguin tota la part superior amb tela de reixeta, que és molt transpirable. Si s'opta per les de lona o tela, tipus Victòria, "han de tenir cordons, és a dir, sistema de regulació, i una puntera més aviat quadrada", tot i que les desaconsella per als infants que comencen a caminar. 

I pel que fa als esclops o sandàlies de goma, ens recorda que poden ser adequades per anar una estona a la platja o a la piscina, però que en cap cas s'han d'utilitzar de forma habitual durant tot el dia: "per estar llargues estones hi ha alternatives, com els escarpins, per exemple", afirma.  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres