Sandàlies a l'estiu: amb dits tapats o no?

La podòloga infantil, Neus Moya, recomana buscar unes sabates que donin el màxim de mobilitat als dits però que mantinguin el peu subjecte

26 d'abril de 2022 a les 07:28h
per Alba Carreres / Clara Virgili
Quan arriba el bon temps és hora de canviar de sabates i buscar-ne unes de ben fresques que no facin suar els peus. Però, han de ser obertes dels dits, o és millor protegir els peus de cops i pedretes? 

La podòloga infantil, Neus Moya, és partidària de buscar un calçat que respecti al màxim la petjada natural, i que permeti la mobilitat dels dits, tant a l'estiu com a l'hivern. Així doncs, es mostra a favor de portar els dits a l'aire, "sempre que el peu vagi ben subjecte, i tingui lligams regulables que no deixin que la sabata balli".


Tot i això, aclareix també que en determinades edats, quan són més petits o estan en etapa d'adquisició de la marxa, és recomanable que els dits vagin una mica tapats, ja que "una sabata sense puntera els pot fer ensopegar, o deixar les ungles més desprotegides dels cops". Per aquells a qui els molesta més que entri sorra o pedretes a la sabata, la Neus Moya recomana buscar-ne unes de més tancades, però que tinguin tota la part superior amb tela de reixeta, que és molt transpirable. Si s'opta per les de lona o tela, tipus Victòria, "han de tenir cordons, és a dir, sistema de regulació, i una puntera més aviat quadrada", tot i que les desaconsella per als infants que comencen a caminar. 

I pel que fa als esclops o sandàlies de goma, ens recorda que poden ser adequades per anar una estona a la platja o a la piscina, però que en cap cas s'han d'utilitzar de forma habitual durant tot el dia: "per estar llargues estones hi ha alternatives, com els escarpins, per exemple", afirma. 
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Martí Albesa
per Lluís Girona
El Govern accedeix a la proposta del Consell d'Educació de Catalunya que demanava tenir cinc dies laborables per preparar el retorn a les aules
Imatge il·lustrativa
Guillaume de Germain
per Alba Castellvi Miquel/Irene Ramentol
Claus perquè els infants es posin reptes, amb una mirada inclusiva
Imatge il·lustrativa
Ksenia Makagonov
Hi ha aprenentatges que superen els riscs des del punt de vista neurocientífic
Imatge il·lustrativa
Departament d'Educació
per Irene Ramentol
Propostes pedagògiques per Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat