Cottonbro

Per què ens constipem amb els canvis de temperatures?

Consells per prevenir els refredats en època d'entretemps

27 de maig de 2022 a les 06:44h
Cottonbro
per Criar.cat
Quan deixem enrere l'hivern, tenim tendència a pensar que ens oblidarem dels virus i dels refredats. Però no és ben bé així. Certament, amb l'augment de la ventilació i de les interaccions socials a l'aire lliure es redueix dràsticament el nombre de contagis d'infeccions transmissibles. 

Però el pas de la calor al fred i viceversa fa que el nostre cos estigui permanentment en alerta i provoca irritació de les mucoses nasals que, afeblides, permeten l'entrada dels rinovirus que causen el refredat comú.

Així doncs, tot i que tenen més dificultat propagar-se, el cert és que durant l'època de bones temperatures els virus continuen trobant la manera de fer-ho. Com podem prevenir els refredats en aquesta època? 

Evitar els contrastos sobtats de calor a fred

El contrast de temperatura fa que s'afebleixin les mucoses nasals que actuen de barrera natural contra els gèrmens. Passa sobretot quan entrem en un lloc amb molt d'aire condicionat. És mol recomanable dur sempre una jaqueta fina i un mocador per al coll per protegir-nos. 

Prendre el sol amb precaució 

Activar la producció de vitamina D prevé les infeccions respiratòries. Prenent responsablement el sol estimulem la resposta del nostre sistema immunitari enfront de l'entrada de virus. Important protegir-se bé del sol amb cremes de protecció solar. 


Extremar precaucions en llocs concorreguts i tancats

Els espais tancats i amb grans aforaments són els més propensos a la circulació de gèrmens. No hem d'oblidar rentar-nos les mans i utilitzar mocadors d'un sol ús cada vegada que esternudem.

Posar la roba al sol

Amb el bon temps, és molt recomanable que quan rentem la roba l'assequem al sol afavorint l'eliminació dels virus que puguin sobreviure a la roba, fins i tot després de passar per la rentadora.

Cal tenir present, també, que a la primavera alguns símptomes es poden confondre amb els de l'al·lèrgia i convé diferenciar-los. Així, per exemple, els esternuts, la congestió, la secreció, la tos, la picor o, fins i tot, el mal de coll pot ser causat per tots dos trastorns. 


En canvi, la febre o un canvi en la secreció (de més líquida a més espessa) sol indicar clarament que es tracta d'una infecció.  

Mentre que amb el refredat, en general, n'hi ha prou amb seguir les recomanacions d'higiene i reforça les defenses, amb l'al·lèrgia cal tenir present que el context ambiental serà determinant i que es pot requerir tractament per pal·liar la simptomatologia que es pot allargar fins a sis setmanes.
Arxivat a:
SalutGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat