iStock

Peus inflats durant l'embaràs? Consells i solucions

La llevadora Alba Pallisé ens explica per què surten edemes als turmells especialment al final de l'embaràs i quan fa calor

iStock
per Criar.cat
L'acumulació de líquid a la zona dels turmells durant l'embaràs, el que es coneix com edema, és un fet molt freqüent i comú en especial durant el tercer trimestre d'embaràs i en èpoques en les quals fa calor.

Segons ens explica la llevadora Alba Pallisé, aquest fet és causat perquè hi ha més pes a la cavitat abdominal (el pes del bebè, de la placenta i de l'úter) i per tant dificulta el pas de la sang a les venes femorals que són les que retornen tot el líquid al centre del cos.


Amb la calor això es fa més evident (la calor vasodilata) i durant l'estiu també es fan més evidents transtorns circulatoris com poden ser les varius.

Tot el que s'aconsella són mesures no farmacològiques i tenen a veure en augmentar el volum de retorn de líquid que es tradueix en:


Fer exercicis circulars amb els peus: com els que s'aconsella fer quan es viatja en avió o fa moltes hores que estàs asseguda. 

Banys d'aigua freda per tal d'estimular la circulació i la vasoconstricció de les venetes i capil·lars.

Es poden utilitzar només algunes cremes de gel fred tipus mentolades (n'hi ha algunes que sí que són aptes per embarassades) i es pot fer un massatge començant de la part més distant del cos a la més aproximant (de fora cap a dintre). 

Sempre que s'estigui asseguda intentar posar les cames en alt per tal d'afavorir el retorn.

Normalment a la nit millora. També es pot posar un coixí a sota de les cames durant la nit per tal d'afavorir el pas de líquid. 

Les mitges compressives com a última instància podrien ser recomanables en certs casos (no en tots) i caldrà consultar a un/a especialista.

Hi ha algun complement vitamínic natural que podria ser apte per embarassades però es recomana consultar-ho prèviament amb la llevadora de confiança.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres