iStock

Peus inflats durant l'embaràs? Consells i solucions

La llevadora Alba Pallisé ens explica per què surten edemes als turmells especialment al final de l'embaràs i quan fa calor

17 de juny de 2022 a les 07:14h
iStock
per Criar.cat
L'acumulació de líquid a la zona dels turmells durant l'embaràs, el que es coneix com edema, és un fet molt freqüent i comú en especial durant el tercer trimestre d'embaràs i en èpoques en les quals fa calor.

Segons ens explica la llevadora Alba Pallisé, aquest fet és causat perquè hi ha més pes a la cavitat abdominal (el pes del bebè, de la placenta i de l'úter) i per tant dificulta el pas de la sang a les venes femorals que són les que retornen tot el líquid al centre del cos.


Amb la calor això es fa més evident (la calor vasodilata) i durant l'estiu també es fan més evidents transtorns circulatoris com poden ser les varius.

Tot el que s'aconsella són mesures no farmacològiques i tenen a veure en augmentar el volum de retorn de líquid que es tradueix en:


Fer exercicis circulars amb els peus: com els que s'aconsella fer quan es viatja en avió o fa moltes hores que estàs asseguda. 

Banys d'aigua freda per tal d'estimular la circulació i la vasoconstricció de les venetes i capil·lars.


Es poden utilitzar només algunes cremes de gel fred tipus mentolades (n'hi ha algunes que sí que són aptes per embarassades) i es pot fer un massatge començant de la part més distant del cos a la més aproximant (de fora cap a dintre). 

Sempre que s'estigui asseguda intentar posar les cames en alt per tal d'afavorir el retorn.

Normalment a la nit millora. També es pot posar un coixí a sota de les cames durant la nit per tal d'afavorir el pas de líquid. 

Les mitges compressives com a última instància podrien ser recomanables en certs casos (no en tots) i caldrà consultar a un/a especialista.

Hi ha algun complement vitamínic natural que podria ser apte per embarassades però es recomana consultar-ho prèviament amb la llevadora de confiança.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat