Caleb Jones

Quins petards estan recomanats per a cada edat?

Els petards han de ser homologats i has de conèixer les categories que hi ha

Caleb Jones
per Criar.cat
S'acosta la revetlla de Sant Joan... Quins petards es recomanen per a cada edat? Com sé quins petards puc comprar al meu fill/a? En primer lloc, convé conèixer la classificació dels petards.

Legalment hi ha prohibició de vendre petards a menors de 12 anys, però també hi ha petards que no es poden vendre a menors de 16 anys. Quines són aquestes categories?

Categoria F1: venda per a majors de 12 anys. En aquesta primera categoria hi trobem les bombetes, les bengales, els lots infantils com llença serpentines, el Perro Cagón, els Girasols, les Crispitas, Los ojos locos, els efectes volants con els Tábanos, algunes fonts petites com la Tubbies o Los Grillos. També les Party Surprise que són fonts que llencen petites joguines, com una pinyata.

Aquests productes són els més adients per als nens petits. Tot i que no poden comprar-los si són menors de 12 anys, sí que poden gaudir-los amb la supervisió d'una persona adulta.

Categoria F2: venda per a majors de 16 anys. Són productes indicats per a adolescents. En aquesta categoria hi ha les traques petites com la Mega Traca 250 Picos, els trons petits com els Mini Champion o els Valencianets. També les candeles, que solen agradar molt i els lots de efectes volants con els Diábolos.

Categoria F3: Venda per a majors de 18 anys. Aquests petards són els més forts del mercat i no s'han de posar a disposició dels més menuts.


Què surt a compte comprar en família? 

En l'àmbit familiar són molt recomanables els lots perquè tenen una mica de tot, productes per als més petits, per als adolescents i també per a adults. Als lots acostumen a predominar els articles de llum i color que agraden a tots, fins i tot als avis. 

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres