Cottonbro

El meu fill/a té Covid: pot anar al casal?

Tot el que et cal saber si el teu fill o filla dona positiu

per Criar.cat
Cottonbro
En les últimes setmanes s'han tornat a disparar els contagis de coronavirus. Hi ha moltes famílies què es pregunten com han de procedir si el seu fill o filla dona positiu, o si hi ha algun familiar afectat pel virus. Ho han de comunicar a l'escola o al casal? I si conviuen amb un positiu a casa, poden anar a l'escola?

En aquests moments no hi ha cap protocol vigent que fixi una manera especial de procedir amb la Covid. Així doncs, preval els criteris establerts per a les malalties transmissibles: 


En cas que una criatura presenti símptomes compatibles amb la malaltia, no pot acudir a l'escola o al casal fins 24 hores després que hagin desaparegut els símptomes. En cap cas, està obligat/da a guardar quarantena com havia passat temps enrere. 

En cas de donar positiu i no presentar símptomes, la criatura no s'ha d'aïllar i pot acudir a l'escola o al casal amb normalitat. Sí que es recomana una sèrie de mesures preventives, com ara l'ús de la mascareta en cas de ser major de 6 anys, i evitar el contacte amb persones vulnerables.


Les famílies no estan obligades a fer-los el test ni tampoc a comunicar el motiu de la malaltia. És a dir, no han d'especificar si quan falta és per motiu d'haver-se contagiat de Covid, o bé per alguna altra circumstància. 

En cas de ser convivent d'un positiu però no tenir símptomes, la criatura pot seguir anant a l'escola o al casal. Es recomana, això sí, un seguiment per poder prevenir al màxim possibles contagis. 

Quins són els símptomes? 

Els símptomes de la Covid sovint es confonen amb els del refredat o de la grip perquè solen compartir clínica. Les últimes variants afecten més les vies respiratòries altes que no pas els pulmons o els bronquis. En aquests moments, els símptomes més comuns són: tos, mal de cap, febre i fatiga. També s'han vist amb més freqüència símptomes gastrointestinals i una complicació que no s'havia vist en anteriors onades en criatures petites: la laringotraqueobronquitis.

Què és? Aquesta complicació es caracteritza per una tos peculiar i una inhalació sorollosa i aguda. Es produeix quan els refredats i altres infeccions víriques causen inflamació i inflor al voltant de la laringe, la tràquea i els bronquis, i en alguns casos greus pot causar problemes de respiració. 

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres