Katerina Holmes

Com evitar intoxicacions si porten carmanyola a l'escola

Consells de l'Agència de Seguretat Alimentària

per Criar.cat
Katerina Holmes
Moltes famílies opten per preparar el dinar dels seus fills perquè puguin menjar amb carmanyola a l'escola. Més enllà de la planificació d'àpats, convé tenir present que és fonamental vetllar pel transport i la conservació correcta dels aliments. El menjar habitualment es cuina el dia abans i les criatures no el consumeixen fins al migdia de l'endemà. Per tot plegat, l'Agència de Seguretat Alimentària disposa d'un llistat de consells per prevenir intoxicacions alimentàries en aquests casos: 

Renteu-vos les mans abans de començar a preparar el menjar. 

Renteu les verdures i hortalisses amb més cura si s’han de menjar crues.

 Coeu suficientment els aliments, sobretot, la carn i el pollastre. Assegureu-vos que els sucs de les carns són clars i no rosats. Els sucs clars indiquen que la cocció és completa i que s’ha assolit una temperatura suficient per destruir els microbis.

 Qualleu bé l'ou de les truites, quiches i altres productes elaborats amb ou cru. L’ou sense quallar és un medi idoni perquè hi creixin microorganismes.

Eviteu preparacions casolanes a base d’ou cru com, per exemple, maionesa, postres a base de nata, ou i cremes, etc., pel risc de contaminació microbiana.

 Cuineu els aliments amb suficient antelació ─millor el dia abans─ per garantir que el menjar assoleix la temperatura de refrigeració d’almenys 8 ºC.

 Ajusteu les racions per evitar malbaratar aliments.


Traieu la carmanyola de la nevera en el darrer moment i porteu-la amb una bossa isotèrmica a fi de no trencar la cadena de fred.

Assegureu-vos que la carmanyola és de material apte per als aliments, és apta per al microones i que està neta.

 Renteu la carmanyola cada dia amb aigua i sabó.

 Recordeu als infants i adolescents que, en arribar al centre educatiu, han de desar les carmanyoles al frigorífic al més aviat possible. És important que no deixin la bossa amb les carmanyoles a temperatura ambient.


Arxivat a:
AlimentacióGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres