Katerina Holmes

Com evitar intoxicacions si porten carmanyola a l'escola

Consells de l'Agència de Seguretat Alimentària

19 de setembre de 2022 a les 07:30h
Katerina Holmes
Moltes famílies opten per preparar el dinar dels seus fills perquè puguin menjar amb carmanyola a l'escola. Més enllà de la planificació d'àpats, convé tenir present que és fonamental vetllar pel transport i la conservació correcta dels aliments. El menjar habitualment es cuina el dia abans i les criatures no el consumeixen fins al migdia de l'endemà. Per tot plegat, l'Agència de Seguretat Alimentària disposa d'un llistat de consells per prevenir intoxicacions alimentàries en aquests casos: 

Renteu-vos les mans abans de començar a preparar el menjar. 

Renteu les verdures i hortalisses amb més cura si s’han de menjar crues.

 Coeu suficientment els aliments, sobretot, la carn i el pollastre. Assegureu-vos que els sucs de les carns són clars i no rosats. Els sucs clars indiquen que la cocció és completa i que s’ha assolit una temperatura suficient per destruir els microbis.

 Qualleu bé l'ou de les truites, quiches i altres productes elaborats amb ou cru. L’ou sense quallar és un medi idoni perquè hi creixin microorganismes.

Eviteu preparacions casolanes a base d’ou cru com, per exemple, maionesa, postres a base de nata, ou i cremes, etc., pel risc de contaminació microbiana.

 Cuineu els aliments amb suficient antelació ─millor el dia abans─ per garantir que el menjar assoleix la temperatura de refrigeració d’almenys 8 ºC.

 Ajusteu les racions per evitar malbaratar aliments.


Traieu la carmanyola de la nevera en el darrer moment i porteu-la amb una bossa isotèrmica a fi de no trencar la cadena de fred.

Assegureu-vos que la carmanyola és de material apte per als aliments, és apta per al microones i que està neta.

 Renteu la carmanyola cada dia amb aigua i sabó.

 Recordeu als infants i adolescents que, en arribar al centre educatiu, han de desar les carmanyoles al frigorífic al més aviat possible. És important que no deixin la bossa amb les carmanyoles a temperatura ambient.


Arxivat a:
AlimentacióGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat