Inna Reznik

Es destapa quan dorm i fa fred: què fer?

Consells de l'especialista Laura Pazos, d'Sleepy Kids

Inna Reznik
per Criar.cat
El teu fill/a no es vol tapar? El cobreixes amb una manta o edredó i es destapa immediatament? Laura Pazos, d'Sleepy Kids, ens dona alguns consells perquè estiguin còmodes al llit i no passin fred per la nit. 

Durant els primers mesos, el més recomanable és utilitzar sacs de dormir. D'aquesta manera, no queden descoberts en cap moment. Aquesta opció és vàlida mentre no tenen necessitat de mobilitat i sempre que se sentin a gust dins del sac. 


Més endavant, es pot seguir optant pels sacs amb peus. Aquesta opció permet la mobilitat de la criatura en edats en què ja es poden sentir més atabalats si se senten limitats. Alguns models porten incorporats els peücs, de manera que queden ben abrigades les extremitats.


Un cop entrem a la fase del control d'esfínters i deixen el bolquer, el més pràctic és optar per un pijama de dues peces que faciliti el desvestir-se si han de fer algun pipí durant la nit.

Un cop aprenen a tapar-se, és recomanable cobrir-los amb un nòrdic (del grossor que correspongui), deixant que puguin escollir funda i pijama dos peces de cotó. En cas que es continuïn sense tapar, una opció pot ser mantenir el sac amb peus encara que no hi hagi control d'esfínters perquè és més probable que agafin fred cada nit que no pas que hagin de fer pipi que passa de tant en tant. 

Quina és la temperatura ambient indicada? Es recomana que l'habitació estigui entre 18 i 21ºC. En el cas que la temperatura oscil·li entre els 18-19ºC, s'aconsella sac tog 2,5 body i pijama. Si el termòmetre tendeix als 20-21ºC, amb el sac i a sota el pijama n'hi ha prou. 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres