Helena Lopes

Només vol dormir amb mi

En parlem amb l'especialista en son, Laura Pazos, d'Spleepy Kids

28 d'octubre de 2022 a les 08:00h
Helena Lopes
El meu fill o filla només vol dormir amb mi... S'adorm sempre al pit... Necessita cada nit que m'estiri o li doni la mà per adormir-se... Què fer? És una preocupació recorrent en moltes famílies que poden arribar a veure condicionat el descans de la seva criatura amb dificultats per conciliar el son fora d'aquestes associacions.

Són els anomenats suports de son i és important deixar clar que no són bons ni dolents per si mateixos. Simplement són recursos per facilitar el descans dels nostres fills. Els més habituals són el pit, el biberó, els braços, el moviment, etc. 
Publicitat


Què hi ha darrere d'aquesta necessitat d'aferrament a l'hora de dormir? El primer que cal dir és que és del tot natural i instintiu que una criatura busqui contacte i seguretat per conciliar i mantenir el son. Forma part de la nostra herència com a mamífers recórrer a la protecció en hores de descans i de foscor per supervivència. Davant d'aquest reclam és important donar-hi resposta, i en la mesura del possible, buscar un equilibri amb el benestar familiar. 

Els suports o associacions de son poden funcionar durant una temporada i, de sobte, deixar de funcionar. Però què passa quan es mantenen en el temps arribant a ser poc suportables? Hi ha opcions per anar substituint aquests suports progressivament. L'especialista en son Laura Pazos, d'SleepyKids, ens dona alguns consells: 
Publicitat


Canvi de suport de son gradual. Podem optar per canviar progressivament de suports fins aconseguir-ne amb el qual se senti segura la nostra criatura i que sigui viable per a nosaltres. Així, per exemple, si la nostra criatura només s'adorm al pit, es pot anar gradualment introduint canvis, com per exemple passar-lo a dormir en braços, de manera que podem alternar la dedicació amb la nostra parella. 

Publicitat

Si en algun moment vols retirar els suports de son, no passa res. No t'has de sentir culpable per no dormir el teu petit/a d'una manera concreta. Per aconseguir retirar-los, cal anar a poc a poc i establint una rutina perquè la teva criatura deixi de necessitar-los. 

I, per últim, és preferible tenir moltes associacions que una de sola de tal manera que el teu fill o filla no estigui tan condicionat/da per un suport concret. 
Arxivat a:
SonGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
MónNatura Delta
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat