Centre Nacional de Donació d'Embrions

Neixen dos bessons d'uns embrions congelats fa 30 anys

Són els nadons més vells nascuts mai

Centre Nacional de Donació d'Embrions
per Criar.cat
La Lydia i el Timothy van néixer el 31 d'octubre passat a Knoxville, Tennessee, al sud dels Estats Units. La seva mare tenia tot just tres anys quan els van concebre i el seu pare, cinc. Com pot ser? Perquè són bessons nascuts d'uns embrions congelats fa 30 anys i això els converteix en els nadons més vells nascuts mai

Durant tres dècades els seus embrions han estat conservats en una proveta plena de nitrogen líquid a gairebé 200 ºC sota zero. Han passat 15 anys en una clínica de fertilitat de la Costa Oest i 15 més al laboratori de Southeastern Fertility, un centre de Knoxville.


Tot i que no hi ha dades oficials sobre el temps que els embrions estan congelats, no es té constància de cap altre cas en què hagin passat tants anys entre la concepció i el naixement. Per això, el Centre Nacional de Donació d'Embrions (NEDC) els ha proclamat els nadons que han passat més temps com a embrions abans de néixer. 

"No buscàvem particularment els embrions que haguessin passat més temps congelats de tot el món, senzillament volíem els que feia més que esperaven", explica el pare de les criatures.Què és el Centre Nacional de Donació d'Embrions (NEDC)? Es tracta d'una organització cristiana especialitzada en fecundació in vitro des d'on s'ofereix donació i adopció d'embrions. "Protegim la vida i la dignitat dels embrions humans promovent, facilitant i educant sobre la donació i l'adopció d'embrions", declaren a les seves xarxes. 

Tot i que no cal ser cristià per adoptar, el centre marca com a requisits específics ser "una parella formada per un home genètic i una dona genètica que portin un mínim de tres anys casats", entre d'altres.

De profundes conviccions cristianes, en Philip i la Rachel es van interessar per l'adopció d'embrions quan ja tenien tres fills. La clínica Southeastern Fertility va descongelar cinc embrions, dos dels quals no eren viables. I, finalment, van implantar-ne tres a la Rachel, però només dos van tirar endavant. 

"No ens importa la genètica ni la històrica. Volíem els menys desitjats", ha declarat la mare. 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres