Markus Spiske

Una família, obligada a treure la criatura de la bressol municipal per motius econòmics

L'Associació de Famílies dels Infants de l'Escola Bresol Municipal El Fil denuncia l'expulsió d'infants de les escoles bressols per motius econòmics

per Criar.cat
Markus Spiske
La crisi de la Covid 19 ha capgirat del tot la situació econòmica de moltes famílies. Els estralls de tot plegat sembla que comencen a arribar al món educatiu

Segons ha denunciat l'Associació de Famílies d'Infants de l'Escola Bressol Municipal El Fil, una família d'aquest centre hauria donat de baixa un alumne de la llar d'infants per motius econòmics. 


"La situació econòmica de la família ha canviat i la tarifa que pagaven a l'escola bressol era l'anterior a aquest canvi", explica Sílvia Simó, de la Comissió Social de l'AFA. "Mai abans havien optat per una ajuda dels serveis socials i ja devien uns mesos de quota. Com que no sabien la resolució que es determinaria des de Serveis Socials han decidit treure la criatura del centre per no seguir acumulant deute", ens diu.

Simó ens explica que creuen que aquesta no és l'única família afectada per la situació i pel retard en la resolució d'aquest tipus de casos, i per això han decidit fer un comunicat consensuat per recollir suports d'altres AFA, AMPA i entitats.


Criar.cat ha contactat amb l'IMEB (Institut Municipal d'Educació de Barcelona), organisme responsable del centre, i ens han assegurat que en aquest cas concret de l'EBM El Fil, la direcció va informar la família que podia sol·licitar la reducció de la quota a través de Serveis Socials o de l'IMEB, però tot i això, la mare va decidir donar de baixa l'infant.

Segons ens informen aquest any han entrat 25 instàncies de revisió de quota fins el dia d'avui i de moment n'hi ha 2 de resoltes i la resta en procés de tramitació. El nombre d'instàncies per motius econòmics ha augmentat: l'any passat l'IMEB en va rebre un total de 15 revisions de tarifa en tot el curs. 

La situació provocada per la crisi de la Covid ha incrementat els problemes de pagament de quotes de llars d'infants, que en alguns casos poden arribar als 400 euros, i encara més a Ajuntaments que no tenen implementada una tarifació social.

En el cas de Barcelona, on ha passat el cas, sí que s'hi aplica la tarifació social i es pot accedir a un procediment de revisió de tarifa en cas de situacions sobrevingudes posteriors a la matrícula. Les famílies que es troben amb dificultats econòmiques sobtades poden presentar la informació que ho acrediten i l'informe de Serveis Socials directament a l'IMEB.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Esther Sánchez
Parlem de nens i nenes selectius amb el menjar amb la dietista maternoinfantil Esther Sánchez
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
Irene Ramentol
Com hem d'actuar davant dels gelos? I en cas de conflicte?
Imatge il·lustrativa
Sharon McCutche
Les petites pèrdues d'orina és un dels problemes més freqüents després del part
Imatge il·lustrativa
Parlem amb la Júlia Sánchez Andreo sobre els drets sexuals dels infants i joves
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres