EP

Atura l'autobús en veure pujar una nena de cinc anys sense mascareta

No és el primer cop que el conductor, investigat per l'EMT, protagonitza un succés semblant amb una criatura

EP
per Criar.cat
Una nena de cinc anys puja a un autobús sense la mascareta posada i, en veure-la, el conductor de forma immediata baixa del vehicle i es nega a continuar conduint fins que la petita se la posi.

Ho ha explicat el diari digital Levante, que també ha apuntat que l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, ciutat on han transcorregut els fets, ha obert un expedient disciplinari contra el seu professional perquè, com queda palès en la normativa, els menors de sis anys no estan obligats a dur mascareta en el transport públic.


Segons el relat dels fets que ha proporcionat la família, la petita —que té una discapacitat auditiva del 35%— anava acompanyada dels seus pares quan va pujar a l'autobús número 93 de la parada del carrer San Francisco de Borja de la capital del País Valencià.  

"El conductor, en veure'ns pujar —ha detallat al rotatiu— ens va dir alguna cosa sobre la nena i va telefonar a centraleta. Va començar a queixar-se que havia pujat sense mascareta i a discutir amb el seu company, es va posar molt nerviós".


Després d'aquesta conversa, la família ha explicat que va ser quan l'home es va negar a continuar amb el trajecte. Diverses persones van intentar parlar-hi, però sense èxit i, finalment, la família es va veure obligada a baixar i anar a buscar un altre autobús

"Es va negar a continuar conduint i es va baixar de l'autobús. Intentem raonar amb ell i fins i tot ens van oferir altres passatgers una mascareta per a la nostra filla, però es va negar a continuar el trajecte", han afegit els pares de la criatura. Al cap d'una estona, "se'ns va obligar a baixar i marxar caminant amb la nena en braços per arribar a una altra parada", han conclòs.

La companyia de transports ha pogut comprovar que el conductor és el mateix que fa tot just una setmana va impedir viatjar en el seu vehicle una altra nena, però en aquest cas inclús menor, de tres anys. El seu pare va arribar a denunciar el succés a la policia espanyola.

L'EMT li va obrir, ja aleshores, un expedient i es va disculpar amb la família. "Lamentem aquest incident, que no és tolerable a bord dels nostres autobusos. Li hem obert un expedient disciplinari i se li aplicarà el règim sancionador que marca el Conveni Col·lectiu".

 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres