Brendan Beale

6 consells de Lucía mi pediatra per aquest hivern

"Contes d'hivern de Lucía, mi pediatra" és el nou llibre de la influenciadora

4 de gener de 2023 a les 08:00h
Brendan Beale
per Criar.cat
Per què ens costa respirar quan tenim bronquiolitis? Poden anar descalços per casa a l'hivern? Com educar en la diversitat i la generositat coincidint amb Nadal? 

Tots aquests dubtes els resol Lucía Galán Bertrand, la doctora que causa furor a les xarxes, a "Contes d'hivern de Lucía, mi pediatra" (Estrella Polar). Un llibre que t'ajudarà a explicar als teus fills i filles algunes de les coses que passen durant aquesta estació de l'any. 

Lucía mi pediatra dona aquests 6 consells perquè les teves criatures gaudeixin d'una bona salut física i també mental durant l'hivern: 

Posa límits: els infants necessiten normes i límits, que no han de ser gaire nombroses però sí clars i concisos. Segons la neurociència, s'han d'establir abans dels sis anys. No desesperis, no és fàcil i cal repetir les coses moltes vegades perquè de mica en mica ho vagin assimilant. 

Època de bronquiolitissón afeccions molt freqüents en aquesta estació. Consisteix en una inflamació de la paret bronquial, i això fa que es produeixi moc i que la llum per on circula l'aire s'estrenyi molt i es generi un so molt característic, sibilàncies o xiulets, en no poder respirar amb normalitat. Tranquil·litza el teu fill/a, explica-li que li passa i que si segueixen el tractament, tots els símptomes milloraran. Recorda que si mantens la calma, l'infant estarà tranquil i confiat. 

Ajuda'ls a entendre què els passa: per què els fa mal l'orella, per què es troben malament, què passa quan van a la pediatra, què li farà... Explicar-los totes aquestes coses quan estan malalts/es o quan toca anar al/a la pediatra, és una eina molt valuosa perquè perdin la por i aprenguin què hi passa al cos.

Educa en la humanitat: Nadal és una època fantàstica per educar en la generositat. Les criatures sovint tenen massa joguines amb les quals ni tan sols juguen. Què et sembla si col·laborem amb campanyes de recollida de joguines

A l'hivern també poden anar descalços: caminar descalç per casa no afavoreix que els nens i nenes contreguin refredats o infeccions respiratòries. Per casa, no per la muntanya a zero graus, és clar! Aquest mínim descens de temperatura als peus no fa que els baixin les defenses. Com a pares o mares ens pot posar nerviosos però en realitat és el més saludable per al desenvolupament dels peus. 

Ensenya'ls la riquesa de la diversitat: no som estranys, som extraordinaris/es: no tots els nens i nenes són igual. Aquesta és la meravella de l'ésser humà. Treballa l'empatia, la compassió, la diversitat, la tolerància i el respecte cap als altres.

Aquests missatges, valors i consells els podreu trobar explicats al conte infantil "Contes d'hivern de Lucía, mi pediatra", un llibre per aprendre tot això i molt més.

Títol: Contes d'hivern de Lucía, mi pediatra
Autor: Lucía Galán Bertrand
Il·lustració: Núria Aparicio
Editorial: Estrella Polar
Edat recomanada: de 3 a 5 anys
Gènere: conte infantil
Aspectes pedagògics: empatia, alimentació, salut, benestar emocional

 

AMB EL SUPORT DE


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat