Gala Espín

Consells bàsics per reduir la dependència del mòbil

A l'Estat, cada persona passa tres hores i quaranta minuts al dia fent servir aquest dispositiu

Gala Espín
per Criar.cat
De mitjana, a l'Estat, cada persona passa tres hores i quaranta minuts al dia fent servir aquest dispositiu. Ho hem normalitzat, però no és el més sa per a la salut mental i física. Per aquest motiu, t'acostem una sèrie de consells per reduir la teva dependència del mòbil.

En primer lloc, és essencial que deixis el carregador o la bateria portable a casa. No cal que vagis tot el dia carregat amb un aparell enorme a la butxaca, ja en tens prou amb el mòbil. Això farà que estigui menys estona pendent de fer-lo servir, sigui perquè no vols que s'esgoti la bateria o bé perquè aquesta se t'hagi acabat i se t'hagi apagat el mòbil. Per altra banda, també és útil allunyar el mòbil físicament. Si ho fas, et trauràs l'impuls de fer-lo servir constantment perquè et serà més difícil arribar-hi.


Una altra de les coses que manté enganxat al mòbil són les notificacions. Cada cop que sona o que la pantalla s'encén, es desperta la necessitat de mirar de què es tracta. Per això, és molt útil desactivar les notificacions o bé mantenir activades només aquelles que es consideren imprescindibles. Si fas neteja, aprofita també per esborrar les aplicacions que ja no utilitzes.


De la mateixa manera que amb les notificacions, una altra opció per disminuir el vici del mòbil és arxivar o silenciar xats. D'aquesta manera, també podràs desconnectar quan, per exemple, tinguis vacances o el cap de setmana. Una altra manera d'oblidar-te del mòbil és deixar-lo ben lluny del llit quan vagis a dormir. Això evitarà que comencis el dia i et passis minuts i minuts mirant el mòbil abans d'aixecar-te.

Si vols fer una desconnexió total, també és una gran eina posar el mode avió o el de no molestar. En el primer cas, no rebràs cap missatge, ja que no hi ha connexió a internet. En el segon cas, ni escoltaràs ni veuràs notificacions però, per exemple, sí que rebràs les trucades. I el consell més senzill de tots: fer activitats en què no es faci servir el mòbil. A banda de desconnectar, milloraràs la teva salut mental i física.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres