Adrià Costa

El curs vinent començarà també abans?

Educació avança les conclusions de l'informe que ha avaluat l'impacte d'aquesta mesura

Adrià Costa
per Criar.cat
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat aquesta setmana que es mantindrà l'avançament del curs escolar perquè considera que és una bona mesura per a l'alumnat vulnerable. "Mantindrem les dates similars a les d'aquest curs."

Cambray també ha explicat que el departament estudia la possibilitat de fer coincidir l'inici d'escoles i instituts i que comencin el mateix dia, a més de donar a les tardes del mes de setembre un caràcter "més pedagògic".


"Aquests canvis són imprescindibles. No podem tenir la mateixa escola que fa deu anys, perquè som en un món canviant."

Cambray també ha reconegut que els canvis no agraden a tothom i "que sempre es poden fer millor", però ha explicat que abans d'un mes compartiran amb la comunitat educativa una avaluació externa que han fet sobre com va anar el setembre passat, l'inici de curs avançat, i que miraran de concretar conjuntament els detalls de com ha d'arrencar el curs vinent.


"Una opció seria fer coincidir l'inici de l'escola i de l'institut. És una de les conclusions que estem veient a l'avaluació. I veure també com donem a les tardes de setembre un caràcter més pedagògic. Aquests són els ajustos que decidirem plegats."


L'avançament del curs escolar va ser un dels motius pels quals la comunitat docent es va rebotar contra els canvis unilaterals que el Departament d'Educació va implantar. Els sindicats van denunciar que la mesura no havia estat acordada i que posava en risc la qualitat docent i l'atenció a l'alumnat ja que l'aplicació no estava ben ajustada a la realitat de les plantilles i de les contractacions. 

Les famílies, per la seva banda, van valorar positivament l'avançament, però van criticar el caos de la jornada intensiva i les tardes de lleure que es van programar de forma desigual segons els centres. 


 
Arxivat a:
General
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres