Adrià Costa

Confirmat: el curs vinent també començarà abans i sense jornada intensiva

Les classes arrencaran la primera setmana de setembre

Adrià Costa
per Criar.cat
L'avançament del curs escolar es consolida i les classes del curs 2023-2024 s'iniciaran la primera setmana de setembre. Ara bé, totes les tardes de setembre seran lectives en lloc de ser ocupades amb activitats de lleure no obligatòries.

"Des de l'inici de curs hi haurà matí i tarda", ha dit aquest dimecres en una atenció a mitjans la secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, que ha assenyalat que les tardes seran lectives "en pro de l'equitat i la qualitat educativa".


Educació, però, encara no té tancada la data d'inici de curs. Gomà ha assenyalat que es concretarà la "més idònia" un cop s'hagi tractat la qüestió amb la mesa sindical. Ara bé, ha dit que es tindrà en compte que Infantil, Primària i Secundària comencin el mateix dia.

La responsable d'Educació ha dit que el fet que les tardes tornaran a ser lectives malgrat l'avançament del curs escolar és ja "definitiu", ja que no és necessari cap aval sindical ni implica una modificació de les condicions laborals. 


Preguntada per si es compensarà d'alguna manera, Gomà ha afirmat que "no cal compensar res" perquè "no es fa res de més". "Quan tinguem acotat el dia exacte que comencem el curs escolar podrem veure quants dies lectius fem al llarg del curs i llavors veurem si s'ha de compensar, quins dies i quins mecanismes acabem acordant si és possible amb la representació sindical", ha conclòs. 

Encara sobre la data d'inici, sí que ha afegit que si bé la tenen "molt pensada i debatuda" cal esperar a parlar amb els sindicats. Gomà ha assenyalat que és una qüestió prioritària: "Tan bon punt puguem convocarem la mesa sindical". En qualsevol cas, sí que ha dit que serà una mateixa data per l'etapa obligatòria -Infantil, Primària i Secundària- i una data posterior per a la postobligatòria. 

Per la seva banda, el president del Consell Escolar, Jesús Viñas, ha indicat que el ple d'aquest òrgan de caràcter consultiu ha aprovat -per 19 vots a favor i 15 en contra- traslladar un document a Educació que recull argumentacions respecte el calendari escolar. Viñas ha parlat de "racionalitzar" el calendari i ha destacat que hi ha "bastant acord" en el si del Consell que el millor és començar el curs amb "normalitat". 


L'avançament del curs escolar va ser un dels motius pels quals la comunitat docent es va rebotar contra els canvis unilaterals que el Departament d'Educació va implantar. Els sindicats van denunciar que la mesura no havia estat acordada i que posava en risc la qualitat docent i l'atenció a l'alumnat ja que l'aplicació no estava ben ajustada a la realitat de les plantilles i de les contractacions. 

Les famílies, per la seva banda, van valorar positivament l'avançament, però van criticar el caos de la jornada intensiva i les tardes de lleure que es van programar de forma desigual segons els centres. 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres