10 carnavals ideals per anar-hi amb criatures

Una selecció dels carnavals amb més programació infantil de Catalunya

2 de febrer de 2024 a les 07:00h
per Criar.cat
Compte enrere per al Carnaval. A la majoria de pobles i ciutats hi ha rua infantil a la qual, sovint, hi participen les AFA i grups de comparses infantils. Però, a quines localitats hi ha activitats específicament pensades per a infants?  

A Criar.cat hem seleccionat els carnavals que, més enllà de ser populars, tenen una cura especial amb la infància. No hem pogut encabir-les totes, però us hem destacat les més rellevant "kid friendly". 

  1. Carnaval de Barcelona
  2. Carnaval de Vilanova i la Geltrú (Garraf) 
  3. Carnaval de Roses (Alt Empordà) 
  4. Carnaval de Torelló (Osona)
  5. Carnaval de Taradell (Osona) 
  6. Carnaval de Tarragona
  7. Carnaval de Lleida
  8. Carnaval de Breda (Selva)
  9. Carnaval de Solsona (Solsonès)
  10. Carnaval de Berga (Berguedà)
 

Carnaval de Barcelona

A partir del dia 8 de febrer s'organitzen tallers, activitats, balls i espectacles relacionats amb les disfresses i la disbauxa. Hi trobareu des de tallers per fer màscares a diversos Centres Cívics de la ciutat fins a festes infantils o familiars a diversos districtes. Consulta tots els esdeveniments aquí.
 



Carnaval de Vilanova i la Geltrú

Un dels carnavals amb més tradició de Catalunya i amb més programació infantil que se celebrarà del 8 al 14 de febrer. Una Festa Patrimonial d'Interès Nacional amb moltíssima història! El 3 de febrer de 1937, una ordre datada a Burgos prohibia el Carnaval en tot el territori que controlaven les tropes franquistes i l'any 39 l'ordre es feia extensiva a tot l'Estat. La població de Vilanova i la Geltrú no en va fer cas i va seguir celebrant el Carnaval discretament, però obertament. A més de la tradició hi ha moltíssims esdeveniments organitzats i és impossible triar-ne només un. Consulta'ls aquí.
 



Carnaval de Roses

Se celebra del 8 al 12 de febrer. Dijous 8 des de la Plaça Catalunya fins la plaça Frederic Rahola hi ha el cercavila de benvinguda del Rei Carnestoltes amb la banda de percussió d'Ociart. Gairebé cada vespre hi ha concerts amb grups de versions i el dissabte 10 de febrer discomòbil infantil. Dilluns 12 de febrer hi ha la tradicional arrossada amb opció per a persones veganes. Consulta tota la programació aquí
 



Carnaval de Torelló

És un dels carnavals emblemàtics de Catalunya, de tradició molt arrelada. Per a infants, el diumenge 11 de febrer hi ha previst el carnaval infantil amb festa i activitats per als més menuts. Consulta la programació aquí! 
 



Carnaval infantil de Taradell

Diumenge 11 de febrer a les 16.30h se celebra el Carnaval infantil a Taradell, amb una proposta dedicada als més petits de la casa: a les 16.30h concentració a la Plaça, 17h rua de disfresses i pregó del Rei Carnestoltes i finalment berenar infantil. Més informació aquí. 
 



Carnaval de Tarragona

A partir del 2 de febrer s'organitzen moltes activitats dirigides al públic infantil: tallers de pintura de cares, de construcció de disfresses i andròmines, la tradicional xarronada, concurs infantil de disfresses i moltes altres activitats infantils. Consulta-les totes aquí.
 



Carnaval de Lleida

Del 8 al 14 de febrer. Volem destacar la divertida cursa de llits que també té lloc a d'altres municipis i que en el cas de Lleida és un esdeveniment important del Carnaval. Podeu trobar tota la informació pel que fa a la rua i les cavalcades aquí.
 



Carnaval de Breda

Diumenge 11 de febrer la programació infantil cobra especial protagonisme. A les 16h comença la rua infantil, després  hi haurà espectacle infantil, berenar per la mainada i més activitats.
 



Carnaval de Solsona

El Carnaval de Solsona (del 2 al 18 de febrer) no deixa de banda els més petits i durant un dia es reprodueixen els actes de carnaval pels adults tenint present les necessitats de la infància. Amb els anys s'han anat construint les reproduccions dels gegans i el bestiari per tal que els més petits siguin els protagonistes. Consulta les activitats aquí.
 



Carnaval infantil de Berga

Viu un Carnaval Olímpic de l'3 al 14 de febrer. El diumenge 11 de febrer hi haurà ball de Carnaval Infantil amb l'actuació de HEAVY PER XICS, al Pavelló Vell. Durant el ball, hi haurà berenar pels infants. Totes les activitats aquí.
 

 
 

 Fotos: Manu González (Barcelona), Flickr Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Josep M. Llauradó (Tarragona), Ramon Estany (Solsona), Ajuntament Berga, Josep Maria Montaner (Torelló) i Xavi Gorro (Roses).
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat