iStock

No, compartir llit amb el nadó no augmenta el risc de mort sobtada

Ho argumenta l'Institut Europeu de Salut Mental Perinatal en base a l'evidència científica

iStock
per Criar.cat
L'alletament i el collit s'associa amb un risc menor de mort sobtada del nadó, i es creu que l'associació amb aquesta síndrome probablement sigui causal, segons publica l'Institut Europeu de Salut Mental Perinatal.

I ho fa en base a una investigació del Regne Unit i els Estats Units publicada recentment i titulada "Bedsharing mai partially explain the reduced risk of sleep-related death in breastfed infants".
 
L'estudi evidencia una associació protectora entre la lactància materna i la síndrome de mort sobtada infantil. Destaquen els següents arguments:

 El lloc més segur per a un nadó lactant és el llit amb la mare, sempre evindentment en absència de perills (com per exemple, el consum d'alcohol). Separar un nadó lactant de la seva mare privaria el nadó dels efectes protectors establerts del collit. 
 
L'evidència científica no només mostra una forta associació entre el collit i la durada de la lactància, sinó que l'evidència sobre el collit i la major freqüència i durada de les preses en comparació amb el somni solitari suggereixen una relació causal entre el collit i la durada de la lactància.

 
 Si promoure el son solitari dona com a resultat una durada més curta de la lactància materna, això té implicacions significatives per reduir el risc de malaltia a les mares i nadons. Promoure el descans separat, fins i tot en absència de perills, pot tenir un impacte negatiu i considerable en la salut.


 Les taxes poblacionals de malaltia cardiovascular materna i accident cerebrovascular, càncer de mama, obesitat infantil, infecció gastrointestinal infantil i hospitalització per infecció del tracte respiratori inferior es veuen afectades pel deslletament prematur.

 La funció cognitiva en els infants també es veu afectada per la durada de la lactància i podria tenir implicacions econòmiques substancials.
En base a tots aquests arguments, l'Institut Europeu de Salut Mental Perinatal defensa que cal revisar les conclusions històriques de la literatura que el collit és responsable de les morts relacionades amb el son per comprendre el paper més matisat del collit atenent l'evidència científica sobre la seva fisiologia entre els lactants i els principis bàsics de l'epidemiologia.


 
Arxivat a:
LactànciaGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres