10 contes d'estimulació sensorial ideals de 0 a 6 anys

Un recull de contes amb activitats sensorials, artístiques, d'aprenentatge mitjançant l'experimentació

2 de març de 2023 a les 08:08h
per Criar.cat
Aprendre fent, tocant, creant, experimentant...aquest és l'objectiu del recull que us hem preparat a Criar.cat

Us hem fet una sel·lecció dels contes sensorials de Panini Books que són ideals durant l'aprenentatge primerenc per tal de fomentar la creativitat, treballar la motricitat fina, les formes, els colors, les textures mitjançant l'experimentació sensorial, una experiència important pel desenvolupament dels infants.


  1. "Amics de la jungla"
  2. "Amics de la granja"
  3. "Toca i ressegueix, la mona"
  4. "Toca i ressegueix, unicorn"
  5. "Pinta amb els dits"
  6. "Busca i troba animals"
  7. "Busca i troba unicorns"
  8. "Arty Mouse, retalla"
  9. "Arty Mouse, plastilina"
  10. "Arty Mouse, formes"

 

"Amics de la jungla" - Conte de bany + titelles de dit per la dutxa (+6 mesos)Un conte interactiu amb una proposta tàctil per despertar els sentits a l'hora del bany. Amb un text rimat, que afavoreix l'aprenentatge, i titelles de dit de roba molt suaus. El moment de la dutxa pot ser una experiència molt agradable, que et permetrà enfortir el vincle amb la teva criatura, jugar i dur a terme unes cures molt agradables i entretingudes. 
 

"Amics de la granja" - Conte de bany + titelles de dit per la dutxa (+6 mesos)


Descobreix els animals de granja amb un format apte per la dutxa. Un conte interactiu per explicar a l'infant els animals de granja i els sons que fan, amb unes divertides titelles suaus al tacte. 

Una experiència sensorial recomanada a partir dels 6 mesos, que t'ajudarà a acompanyar el teu nadó i crear situacions agradables a la dutxa.


 

"Toca i ressegueix" - Fes pessigolles a la mona- A partir de 3 anys


La protagonista de "Toca i ressegueix" és una mona ben simpàtica que li encanten les pessigolles. La mona t'explicarà curiositat sobre les seves amistats: l'hipopòtam, el cavall...

Un conte amb pàgines de feltre per tocar, experimentar i integrar sensacions agradables. Un llibre amb formes i textures per resseguir amb el dit i acompanyar la història a cada pàgina. 


"Toca i ressegueix" - Fes pessigolles a l'unicorn (+3 anys)


Si li agraden els unicorns li encantarà aquest conte per fer-los esclafir de riure. Un llibre amb formes i textures de feltre per resseguir amb el dit i estimular els sentits.

A la unicorn li encanta que li facin pessigolles, fins i tot per anar a dormir! 

"Pinta amb els dits" - terra i aigua (a partir de 3 anys)


Un conte per fomentar la creativitat i treballar les textures i la sensorialitat amb els dits. Un llibre d'exercicis divertit per completar tot pintant. Descobriràs quantes coses pots fer només amb les teves empremptes. Dibuixa pastanagues, cucs flors i altres elements i animals de la terra o del mar (2 llibres diferents). Un conte de menys de 6 euros amb moltíssimes possibilitats. 


"Busca i troba animals" - Pinta amb aigua (+3 anys)


Un llibre molt especial per pintar animals amb aigua i que quan s'assequi desapareguin! Inclou un pinzell per emplenar d'aigua.

Crea alegres dibuixos d'animals amb aquest conte i el pinzell màgic i pinta'ls tantes vegades com vulguis. Mai s'acaben! 
"Busca i troba unicorns" - Pinta amb aigua (+3 anys)


La mateixa idea amb versió unicorns per si el teu fill o filla té aquest interès especials amb aquests éssers màgics voladors.

L'activitat proposada és pintar amb l'aigua (inclou pinzell amb dipòsit d'aigua) i trobar els unicorns que es descriuen."Arty Mouse - Retalla" - un conte per aprendre a retallar (+3 anys)


Un conte creatiu per estimular la creativitat i també les habilitats motores, que resulten fonamentals pel posterior aprenentatge de l'escriptura.

Està pensat per aprendre a retallar diferents formes i enganxar-les per crear nous personatges i estimular la seva creativitat.

Hi ha moltíssims contes per aprendre a retallar amb "Arty Mouse", no te'n podem recomanar només un. Descobreix-los aquí


"Arty Mouse - Plastilina" + Plastilina - (+3 anys)


Un llibre interactiu per experimentar amb l'art i la plastilina per modelar. Conté 4 barres de plastilina, targetes per completar el quadern i moltíssimes propostes d'activitat lúdiques però també d'aprenentatge.

Ideal per a infants d'entre 3 i 6 anys. Més informació aquí. 
"Arty Mouse" - Figures (+ 3 anys)


Un conte interactiu, amb figures i retoladors esborrables per fer dibuixos divertits fent servir figures geomètriques. Ideal per experimentar, crear i guanyar confiança.

Els jocs creatiu són una part important del desenvolupament dels infants i en concret, aquest conte de figures, l'ajudarà a sensibilitzar-se amb les formes geomètriques, volums, espais i l'ajudarà a descobrir el món mitjançant les figures a través de l'art. 

Més info i més llibres aquíAmb el suport de

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Barcelona
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Hugo Fernández
per Irene Ramentol
Amb aquesta eina podràs anotar les extraescolars o qualsevol activitat setmanal
Imatge il·lustrativa
Alba Carreres
per Irene Ramentol
Quan comença i acaba el curs 2023-24? Quan seran les vacances de Nadal i Setmana Santa?
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres