Dragos Gontariu

Plans pel mes de març amb criatures

Activitats ideals per fer amb tota la família

3 de març de 2023 a les 07:30h
Dragos Gontariu
per Criar.cat
Comença el mes de març, hem deixat enrere les festes de Carnaval, disfresses, música i coreografies... Aquest és un mes més tranquil, però amb activitats molt interessants per fer amb la família.  

Criar.cat hem seleccionat algunes de les millors propostes per gaudir de moments de lleure plegats. 

  1. Cinema: L'illa dels ocells
  2. Minigraf 
  3. Ludicus Party
  4. Mercat Romà d'Ilerda
  5. Minitranséquia
  6. Sortida famílies LGTBI al Parc Nou
  7. Sant Medir
  8. Festa de la pública
  9. Flic Festival
  10. Mercat de l'Olla
 
 

  L'illa dels ocells - Estrena als cinemes i preestrena amb espectacle participatiu a diversos cinemes catalans, a partir del 17 de Març


El 17 de març s'estrena el film l'"Illa dels ocells", de Pack Màgic, una proposta per a criatures a partir de 6 anys que es projectarà en preestrena en format d'espectacle participatiu a diversos cinemes de Catalunya (dissabte 18 de març a les 18h als cinemes Lleida-Alpicat, diumenge 19 de març a les 11 al cinema Alhambra de La Garriga i diumenge 19 de març a les 16h als Cinemes Girona de Barcelona). 

El film es projectarà en format convencional al Cinema Girona de Barcelona, Cine Alhambra de La Garriga, Cinemes Lleida-Alpicat i Cinemes Tarragona-Valls, a partir del 17 de març, 15 i 16 d'abril al Cinema Edison de Granollers i 12, 25 de març al Cine Ciutat de Palma de Mallorca, 13 i 14 de maig als Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat).

Les històries que formen part del curtmetratge '"Illa dels ocells" són una invitació a conversar amb la natura des de la mirada curiosa de tres nenes que senten l'impuls de desafiar les seves pors per acostar-se a allò desconegut i aprendre. Un film d'allò més educatiu i que promou la reflexió i l'esperit crític. Més informació i tràiler aquí

 

 Minigraf - 4 i 5 de Març a l'Espai Vertical de Fabra i Coats (Barcelona)


Entrada lliure amb tallers i activitats (n'hi ha de gratis fins a 10 euros). Cal reservar prèviament. Tallers de còmic i dibuix, històries, ioga, caretes, titelles i contes. El Minigraf se celebra a la Fàbrica Fabra i Coats i els menors han de romandre acompanyats d'una persona adulta. Més info aquí 
 

Ludicus Party - 4 de març a Les Planes d'Hòstoles


Passa una tarda divertida mentre jugues a jocs de taula. El pavelló de les Planes d'Hostoles es convertirà en una festa el dissabte 4 de març a partir de les 15h. Jocs per a totes les edats i tots els nivells. Entrada gratis. Més informació aquí


 Mercat Romà d'Ilerda - 10, 11 i 12 de març a Lleida


Els carrers principals de Lleida es transformen en Ilerda: enguany la novetat serà un campament Romà de mida real, jocs de l'antiga Roma per infants, es podran vestir amb els vestits tradicionals i els ensenyaran les principals formacions que utilitzaven els guerrers i aprendre història mentre una mostra d'allò que passava quan Lleida era Ilerda. A més hi ha preparats una sèrie de tallers infantils, com el taller de fer espelmes amb aromes. Tot plegat gratuït i sense reserva.   


 La Minitranséquia - 5 de març a Manresa


Música, tallers, danses, jocs i teatre pels més petits de la casa. També hi haurà un espai especial 0-3, activitats de Rugby, circuit de bicicletes, racó d'activitats en anglès... La zona Minitranséquia estarà situada al Parc de l'Agulla, al costat de la zona de jocs infantils i funcionarà de les 11 a les 14h de manera gratuïta. Més informació aquí.  


 Sortida al Parc nou de l'Associació Famílies LGTBI - 12 de març (El Prat de Llobregat)


Trobada baby i junior de Famílies LGTBI al Parc Nou, un parc de més de 15 hectàrees a El Prat de Llobregat. La trobada tindrà lloc el 12 de març a les 11h i el punt de trobada és el circuit de bicicletes. 

Inscripcions obertes i més informació aquí


Sant Medir - del 3 al 5 de març al barri de Gràcia 


Viu la festa de Sant Medir al Barri de Gràcia de Barcelona. Aparadors decorats, diada castellera (5 de març), cavalcada de la Guàrdia Urbana Muntada i el tradicional cercavila amb les colles i caramels. A la zona Pla de Salmerón hi ha un espai reservat per a persones amb discapacitat. I recordeu: respecteu els animals, no us hi apropeu i no els tireu caramels. Programa 2023 aquí. 


Festa de la pública - 11 de març al Parc de l'Estació del Nord, Barcelona


El dissabte 11 de març al parc de l'Estació del Nord, d'11h a 15h hi ha la Festa de La Pública, una jornada amb activitats gratuïtes: gimcana, xerrades, jocs, regals i manualitats, organitzada per l'AFFAC. 

Concert de Xiula, Miss Raisa, Tabalada Badalona Batec... i a l'espai Àgora 3 xerrades súper interessants: com sobreviure a la preinscripció escolar, per què el sistema educatiu català no és inclusiu i menjadors escolars en perill: la lluita per una gestió de qualitat. Més informació. 


 Flic Festival - 11 i 12 de març a Barcelona


Els dies 11 i 12 de març, el Disseny Hub de pl. Glòries de Barcelona acull el Flic Festival amb 25 propostes per a tota la família. Experiències literàries, tallers i contes per a grans i petits... un espai on la literatura i l'art es fusionen. 

Teniu 4 modalitats d'entrada, amb edats recomanades, a partir de 4 euros. Més informació i venda d'entrades aquí


 Mercat de l'Olla i la Caldera - 18 i 19 de març a Caldes de Montbui

Una festa plena d'activitats familiars on les olles i el llegum són les protagonistes: amb l'espai "Relaxa l'olla", ple d'activitats lúdiques, tallers i jocs tradicionals, amb tastos de llegums i altres menjars deliciosos. Consulta tots els tallers i activitats al programa del Mercat de l'Olla fent clic aquí


Fotos: AFFAC, Pack Màgic, Minigraf, Unsplash, Aina Font, Wikilloc, Tristán Pérez Martín, Xiula, Flic Festival, Jordi Serra per Thermalia 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat