Com explicar el 8M als infants? Recursos per casa i l'escola

Per què el 8 de març se celebra el dia de les Dones? Per què és important que hi hagi aquesta data? Per què el lila és el color de la lluita feminista?

7 de març de 2024 a les 07:30h
per Criar.cat
Tot i que des de Criar.cat creiem que el 8M ha de ser cada dia, aquest pot ser un bona oportunitat per explicar a les nostres criatures què són les desigualtats de gènere i com les podem combatre.

Com ho podem fer? A través d'exemples que puguin entendre i des dels seus propis interessos. Per exemple: saps que les dones antigament no podien estudiar? Que no podíem ni votar? Saps que encara ara, en general, les dones cobrem menys que els homes? 

Fer visible dia a dia les desigualtats i criant amb l'exemple d'igualtat a casa és clau per educar-los en l'esperit crític i que puguin detectar ells i elles aquestes discriminacions. 

Us deixem alguns recursos per explicar el 8M a casa i a l'escola:

Contes per educar en el feminisme

El 8 de març és una data que ens permet parlar de dones, de nenes, de noies i de feminismes. Aquí unes quantes recomanacions de llibres i contes que posen les dones al centre, en diferents formats i diferents mirades, i per a diferents edats i gustos.Vídeo explicació sobre el 8MJoc de l'Oca feminista: Aquest taulell de l'Oca té 5 categories, veritat i fals, biografia, lèxit, debat i contesta. A la pàgina Lapizdeele hi tens recursos com aquest per tal de sensibilitzar les criatures. 
 

Dones referents que s'haurien d'explicar a l'escola: et proposem aquest recull d'autores i referents per tal de treballar-les a l'aula durant tot l'any. Dinàmiques per tal de treballar-les a l'aula: Et proposem aquest recull de dinàmiques fet per Criar.cat per treballar la perspectiva de gènere també a l'aula.  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Tortosa
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat