Liana Mikah

5 consells de Lucía mi pediatra per aquesta primavera

"Contes de primavera de Lucía, mi pediatra" és el nou llibre de la influenciadora

Liana Mikah
per Criar.cat
Per què ens piquen els ulls i no parem d'esternudar a la primavera? Potser és al·lèrgia? Torna la pediatra més coneguda entre les famílies i els infants, la influenciadora Lucía Mi Pediatra, amb consells per aquesta nova estació de l'any. 

"Contes de primavera de Lucía, mi pediatra" (Estrella Polar) Lucía Galán Bertrand, la doctora que causa furor a les xarxes, t'ajudarà a explicar als teus fills i filles com funciona el cos i la ment durant aquesta època de l'any. 

És el quart títol de la col·lecció estacional que la pediatra, des de l'experiència de la seva professió i la sensibilitat de la seva maternitat, ha creat per acompanyar els més petits durant el seu creixement.

Vols conèixer alguns dels seus consells per aquesta estació de l'any?

Sobre les al·lèrgies: així que arriba la primavera, les consultes s'omplen de nens i nenes que esternuden i tenen picor d'ulls i nas. Si el pare o la mare són al·lèrgics, les probabilitats que es tracti d'una al·lèrgia són més altes. Demaneu cita amb el vostre pediatre o pediatra i expliqueu als infants què pot estar passant a dins del seu cos. 

Li han de fer una analítica de sang? Una anàlisi de sang pot ser per a l'infant una experiència estressant, sobretot si no en sap res. Confia en el teu fill o filla. No l'enganyis mai. Un o dos dies abans explica-li què li faran, en què consisteix treure-li sang. És important que et vagi tranquil/·la, relaxada i confiada. Valida les seves emocions, però ofereix-li seguretat i calma.   

L'educació emocional, clau: educa'ls en intel·ligència emocional perquè aprenguin a identificar les emocions, posar-los un nom i assumir que totes, tant les que ens generen benestar com les que no, són nostres i hem d'aprendre a gestionar-les. 

S'ha trencat el braç... Les fractures i els traumatismes són uns dels accidents més freqüents en pediatria. És important mantenir la calma, que els nostres fills i filles ens vegin tranquils i serens. Dona'ls eines per anar superant els seus temors, però al mateix temps fes-los saber que, passi el que passi, seràs al seu costat incondicionalment.  

Si dubtes, sempre fruita... Inculca als teus fills una dieta basada en fruites, verdures i llegums de temporada que ells mateixos sàpiguen identificar. Feu junts excursions per la muntanya, porta'ls al mercat i ensenya'ls a cuidar la natura donant-los exemple. 

Aquests missatges, valors i consells els podreu trobar explicats a "Contes de primavera de Lucía, mi pediatra", un recull de cinc històries protagonitzades per dos personatges entranyables, la Lola i el seu germà Toni. 

Títol: Contes de primavera de Lucía, mi pediatra
Autor: Lucía Galán Bertrand
Il·lustració: Núria Aparicio
Editorial: Estrella Polar
Edat recomanada: de 3 a 5 anys
Gènere: conte infantil
Aspectes pedagògics: empatia, alimentació, salut, benestar emocional

 

AMB EL SUPORT DE


 
Arxivat a:
LlibresGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres