Kelly Sikkema

Les criatures són molt poc transmissores de la Covid-19

Un estudi coordinat per l'Hospital Vall d'Hebrón confirma que només un 8% dels menors va transmetre la Covid-19 al seu nucli familiar

Kelly Sikkema
per Criar.cat
Un estudi coordinat per l'Hospital Vall d'Hebron reafirma el que algunes especialistes havíen pronosticat: els menors d'edat són poc transmissors del SARS-COV-2. Només el 8% dels casos estudiats per l'Hospital van ser els transmissors de la infecció a la resta de membres del nucli familiar. 

"Les criatures són menys transmissores que els adults a l'entorn domiciliari", assegura el Dr. Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria Vall d'Hebrón. "La lliure circulació dels infants i el retorn a les escoles no han suposat una major transmissió per part d'ells", explica.


L'evidència científica xoca amb accions polítiques que s'estan duent a terme. Ciutats com El Prat, tenen els parcs tancats des del dia 16 d'Octubre. A Mataró tampoc han reobert els parcs.

Un altre dels fets noticiables d'aquest estudi és que gairebé la meitat dels menors són asimptomàtics. En els casos amb símptomes, el més habitual és la febre (70,6%) tos (36,9%), mal de cap (24,5%) fatiga (24,3%) i diarrea (16,3%).


Només un 2,5% dels pacients pediàtrics (27 d'un total dels 1.072 de l'estudi del qual es tenia informació), han requerit hospitalització. El 99,2%es van recuperar totalment i només cinc d'ells (0,4%) van presentar seqüeles.L'estudi, en el qual han participat més d'un centenar de pediatres d'hospitals i centres d'Atenció Primària, deixa una pregunta a l'aire: per què els infants són poc transmissors de la Covid? 
 
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres