MNACTEC

Museus per visitar en família

Consulta al mapa dels museus familiars que tens més a prop de casa

12 de maig de 2023 a les 07:30h
MNACTEC
per Mar Domènech
A Catalunya tenim una molt bona xarxa de museus i equipaments patrimonials que s'estén arreu del territori. Espais museístics de conservació, investigació i divulgació de diferents temàtiques. Però, sobretot, un punt de trobada per a tota la societat, grans i petits.


 
Visitar un museu sempre és una magnífica proposta per fer en família al cap de setmana i durant les vacances escolars. La gran majoria d'ells tenen visites guiades i una programació dedicada especialment a aquest públic. Només cal consultar la seva agenda i triar quin ens encaixa més per anar-hi avui mateix.

Els museus són espais plens de coneixement i aprenentatge. Quan hi entrem sabem del cert que en sortirem sabent alguna cosa nova. Hi ha museus dedicats a la nostra història i conservació de la memòria i, per tant, són ideals per entendre com érem i com vivim en el passat i reflexionar així cap a on anem en el futur. També trobem museus especialitzats en les ciències naturals, el disseny, l'art, l'arquitectura, la fotografia, el mar, el camp, l'esport, el cinema, la música i, fins i tot, en la xocolata o els titelles.

A més, els museus també tenen un ampli ventall de serveis i atenció especial per a tots els tipus de públic. Tots ells, especialment els de titularitat pública, ofereixen tarifes assequibles, també reduïdes per determinats col·lectius, i la gran majoria tenen entrada gratuïta als menors de setze anys.

Durant l'any també hi podeu entrar de forma lliure algun dia entre setmana. Per exemple, a Barcelona molts són gratuïts el diumenge a la tarda o el primer diumenge de mes. I també hi ha dates especials on tenen jornades de portes obertes com ara el 18 de maig, Dia Internacional dels Museus.


Ideals per a qualsevol època de l'any, són un refugi perfecte tant si fa fred, com si plou o fa calor. A dins podem visitar exposicions, fer activitats i tallers, i en definitiva estimar el nostre patrimoni cultural.

Gaudir en família de l'oferta cultural dels museus ofereix noves experiències als més petits, a la vegada que estimula la seva curiositat, imaginació i l'esperit crític. Per això, us animem a consultar la seva programació familiar interessant i diversa, i que s'ajusta a les diferents franges d'edat.

Des de Criar.cat us oferim un ampli llistat (que us podeu descarregar en pdf si voleu) amb els museus i equipaments patrimonials més interessants per anar-hi en família. Per a cadascun hi trobareu l'adreça, el telèfon, l'horari i el preu de l'entrada. També us hi indiquem la temàtica i a partir de quina edat pot ser recomanat visitar-lo. A més, d'un enllaç amb la seva programació familiar.
 

Descarrega el llistat en pdf, aquí


I en el mapa a continuació, els trobareu tots col·locats al seu lloc, tant els de Barcelona ciutat com els de la resta del territori.

 


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres