MNACTEC

Museus per visitar en família

Consulta al mapa dels museus familiars que tens més a prop de casa

MNACTEC
per Mar Domènech
A Catalunya tenim una molt bona xarxa de museus i equipaments patrimonials que s'estén arreu del territori. Espais museístics de conservació, investigació i divulgació de diferents temàtiques. Però, sobretot, un punt de trobada per a tota la societat, grans i petits.

Visitar un museu sempre és una magnífica proposta per fer en família al cap de setmana i durant les vacances escolars. La gran majoria d'ells tenen visites guiades i una programació dedicada especialment a aquest públic. Només cal consultar la seva agenda i triar quin ens encaixa més per anar-hi avui mateix.


Els museus són espais plens de coneixement i aprenentatge. Quan hi entrem sabem del cert que en sortirem sabent alguna cosa nova. Hi ha museus dedicats a la nostra història i conservació de la memòria i, per tant, són ideals per entendre com érem i com vivim en el passat i reflexionar així cap a on anem en el futur. També trobem museus especialitzats en les ciències naturals, el disseny, l'art, l'arquitectura, la fotografia, el mar, el camp, l'esport, el cinema, la música i, fins i tot, en la xocolata o els titelles.

A més, els museus també tenen un ampli ventall de serveis i atenció especial per a tots els tipus de públic. Tots ells, especialment els de titularitat pública, ofereixen tarifes assequibles, també reduïdes per determinats col·lectius, i la gran majoria tenen entrada gratuïta als menors de setze anys.


Durant l'any també hi podeu entrar de forma lliure algun dia entre setmana. Per exemple, a Barcelona molts són gratuïts el diumenge a la tarda o el primer diumenge de mes. I també hi ha dates especials on tenen jornades de portes obertes com ara el 18 de maig, Dia Internacional dels Museus.


Ideals per a qualsevol època de l'any, són un refugi perfecte tant si fa fred, com si plou o fa calor. A dins podem visitar exposicions, fer activitats i tallers, i en definitiva estimar el nostre patrimoni cultural.

Gaudir en família de l'oferta cultural dels museus ofereix noves experiències als més petits, a la vegada que estimula la seva curiositat, imaginació i l'esperit crític. Per això, us animem a consultar la seva programació familiar interessant i diversa, i que s'ajusta a les diferents franges d'edat.

Des de Criar.cat us oferim un ampli llistat (que us podeu descarregar en pdf si voleu) amb els museus i equipaments patrimonials més interessants per anar-hi en família. Per a cadascun hi trobareu l'adreça, el telèfon, l'horari i el preu de l'entrada. També us hi indiquem la temàtica i a partir de quina edat pot ser recomanat visitar-lo. A més, d'un enllaç amb la seva programació familiar.
 

Descarrega el llistat en pdf, aquí


I en el mapa a continuació, els trobareu tots col·locats al seu lloc, tant els de Barcelona ciutat com els de la resta del territori.

 


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres