Les 4 discriminacions que més pateixen les famílies monoparentals i com evitar-les

L'associació "Mares Solteres per Elecció" (MSPE) visibilitza situacions discriminatòries pel seu model familiar

16 de maig de 2023 a les 07:22h
per Alba Carreres
L'associació Madres Solteras por Elección ha realitzat una enquesta entre les seves associades sobre les frases i situacions de discriminació amb les quals s'han trobat.

Recorden que al 80% de les famílies monoparentals hi ha una dona al capdavant, que el risc de pobresa segons la taxa Arope és del 54% per les monoparentals, el doble que les biparentals, i que fa falta una societat més inclusiva amb xarxes saludables i normes jurídiques per tal que una dona que decideix ser mare en solitari, a més de mare pugui ser una persona completa i que els seus fills i filles no visquin discriminacions


"Hem fet arribar a tots els centres educatius de Catalunya uns cartells amb l'objectiu d'evitar situacions discriminatòries pels nostres fills i filles pel seu model familiar", ens asseguren des de la delegació de Catalunya.

Quines són aquestes situacions i com les podem evitar? A Criar.cat hem volgut visibilitzar les més habituals (que no són les úniques). 


Nom del pare + nom de la mare: És una situació discriminatòria que es repeteix. Que als formularis d'inscripcions encara es doni per suposat que hi ha un pare i una mare és també una situació discriminatòria per les famílies LGTBI+. Es pot solucionar utilitzant altres fórmules més inclusives. Us recomanem aquesta guia de l'ús del llenguatge no sexista de la UAB. 

Per tenir un bebè necessitem una mama i un papa: En tot cas per tenir un bebè el que cal és un òvul i un espermatozou. Des de famílies monoparentals reivindiquen que és una situació força comuna amb la qual es troben i demanen que s'expliqui de forma més inclusiva. 


Qui et recull el pare o la mare? De vegades per inèrcia o per desconeixement, i sense cap mala intenció, es fa aquesta pregunta a l'infant. Cal que tots i totes canviem el xip, que si cal preguntar-ho preguntem simplement: qui et recull? Sense fer distincions. 

Recordeu que el signin el pare i la mare: Aquesta és, segons reivindiquen des de l'associació Madres Solteras por Elección, una fórmula força emprada a classe quan cal dur firmat un document. Així que proposen dir "recordeu que arribi signat". 
[/ficentrareport]

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Imatge d'arxiu de l'entrada a una escola
Imatge d'arxiu de l'entrada a una escola | Adrià Costa
El Departament d'Educació dissenya un primer desplegament de les mesures per millorar els aprenentatges de l'alumnat català
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat