Les 4 discriminacions que més pateixen les famílies monoparentals i com evitar-les

L'associació "Mares Solteres per Elecció" (MSPE) visibilitza situacions discriminatòries pel seu model familiar

16 de maig de 2023 a les 07:22h
per Alba Carreres
L'associació Madres Solteras por Elección ha realitzat una enquesta entre les seves associades sobre les frases i situacions de discriminació amb les quals s'han trobat.

Recorden que al 80% de les famílies monoparentals hi ha una dona al capdavant, que el risc de pobresa segons la taxa Arope és del 54% per les monoparentals, el doble que les biparentals, i que fa falta una societat més inclusiva amb xarxes saludables i normes jurídiques per tal que una dona que decideix ser mare en solitari, a més de mare pugui ser una persona completa i que els seus fills i filles no visquin discriminacions


"Hem fet arribar a tots els centres educatius de Catalunya uns cartells amb l'objectiu d'evitar situacions discriminatòries pels nostres fills i filles pel seu model familiar", ens asseguren des de la delegació de Catalunya.

Quines són aquestes situacions i com les podem evitar? A Criar.cat hem volgut visibilitzar les més habituals (que no són les úniques). 


Nom del pare + nom de la mare: És una situació discriminatòria que es repeteix. Que als formularis d'inscripcions encara es doni per suposat que hi ha un pare i una mare és també una situació discriminatòria per les famílies LGTBI+. Es pot solucionar utilitzant altres fórmules més inclusives. Us recomanem aquesta guia de l'ús del llenguatge no sexista de la UAB. 

Per tenir un bebè necessitem una mama i un papa: En tot cas per tenir un bebè el que cal és un òvul i un espermatozou. Des de famílies monoparentals reivindiquen que és una situació força comuna amb la qual es troben i demanen que s'expliqui de forma més inclusiva. 

Qui et recull el pare o la mare? De vegades per inèrcia o per desconeixement, i sense cap mala intenció, es fa aquesta pregunta a l'infant. Cal que tots i totes canviem el xip, que si cal preguntar-ho preguntem simplement: qui et recull? Sense fer distincions. 

Recordeu que el signin el pare i la mare: Aquesta és, segons reivindiquen des de l'associació Madres Solteras por Elección, una fórmula força emprada a classe quan cal dur firmat un document. Així que proposen dir "recordeu que arribi signat". 
[/ficentrareport]

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres