Jonathan Borba

Dinar a l'escola serà més car el curs vinent

Nou increment en el preu màxim del servei pel curs 2023-2024. T'expliquem quant passaràs a pagar i quins recursos hi ha si necessites ajut per al menjador

Jonathan Borba
per Alba Carreres
Si el teu fill es queda a dinar a l'escola has de saber que el curs vinent serà més car. Dinar a l'escola de manera esporàdica costarà fins a 7,60 euros diaris, segons dades de l'aFFac (associacions federades de famílies d'alumnes de Catalunya).

Per segon any consecutiu el servei de menjador escolar s'ha encarit: La Generalitat va ajustar el preu màxim del servei, incrementant només 20 cèntims al dia pel curs actual (de 6,22 que es pagava el curs 2021-2022, als 6,54 el curs 2022-23), i enguany ho ha tornat a fer pel curs vinent establint un increment màxim de 37 cèntims el menú


L'aFFaC denuncia que el servei de menjador escolar als centres públics es troba en una situació límit que empitjora any rere any. Es calcula que l'import que hauran de pagar les famílies passarà dels 7,19 euros (si el menjador dura dues hores i mitja) als 7,60 euros màxim diari en el cas de l'alumnat esporàdic, i dels 6,54 euros als 6,91, en el cas de l'alumnat fix. 

Fins a l'any 2019 el preu del servei de menjador dels usuaris fixos era de 6,20 euros, per usuaris esporàdics de 6,80 euros, i en els darrers anys ha experimentat una forta pujada que es deuria principalment a dos factors.


D'una banda, l'increment salarial previst al conveni col·lectiu del lleure i, d'altra banda, la inflació, que provoca un augment generalitzat dels preus. El percentatge destinat al benefici industrial i al marge comercial de les empreses, en canvi es manté: en nombres absoluts el benefici de les empreses serà superior, passant dels 0,14 euros als 0,15 euros per cada menú. 

Des de l'aFFaC també es denuncia que la partida destinada a les beques menjador pel pròxim curs serà un 15% inferior a la del curs passat, passant dels 38 milions d'euros del curs 2022-2023 als 32 milions pel curs 2023-2024.

Les convocatòries d'ajuts individuals cobreixen del tot o parcialment les necessitats sobrevingudes de les famílies que ho puguin necessitar. Pots trobar més informació aquí
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres