Paula Jaume

Mor un nadó d'11 mesos en esperar sis hores un trasllat d'hospital a Portugal

La falta d'efectius s'ha convertit en un veritable problema el darrer any

Paula Jaume
per Criar.cat
Una criatura d'11 mesos va morir divendres passat d'una aturada cardiorespiratòria a Portimão, al sud de Portugal, després d'esperar una ambulància durant sis hores. L'ambulància interhospitalària pediàtrica no estava operativa i faltaven metges capaços d'atendre les cures intensives que requeria el bebè. 

Finalment, l'hospital va optar per traslladar-lo en helicòpter però la criatura ja es trobava en aturada cardiorespiratòria i no es va arribar finalment a temps de salvar-li la vida. "Algú de l'Institut Nacional d'Emergència Mèdica o del centre d'orientació de malalts urgents ha pres la decisió de traslladar-lo. Desconeixem per quina raó ha passat aquest cop, per això demanarem obrir una investigació", ha assenyalat el responsable del Sindicat dels Tècnics d'Emergència prohospitalària, Rui Lázaro. 


La mort de l'infant es va produir divendres passat, però no ha estat fins a aquesta mateixa setmana que la notícia ha transcendit als mitjans de comunicació. Sigui com sigui, el cert és que la falta d'efectius s'ha convertit en un veritable problema a Portugal el darrer any, especialment en les especialitats de maternitat i obstetrícia. Aquests serveis han arribat, fins i tot, a tancar els caps de setmana per falta de personal.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres