Els infants que han rebut lactància materna més temps tenen més volum de substància grisa i menys impulsivitat

Ho assegura una investigació duta a terme per professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Sant Pau

7 de juny de 2023 a les 10:08h
per Alba Carreres
La lactància materna s'ha relacionat amb diversos beneficis per la salut infantil, com ara una millor immunitat i un menor risc de malalties cròniques.

Ara una nova investigació, duta a terme per professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Sant Pau, ha explorat la seva relació amb el desenvolupament cerebral dels infants.


Els infants que han rebut lactància materna més temps presenten un major volum de substància grisa al cervell, en concret a la part frontal, als 10 anys.

Aquesta zona juga un paper molt important en la presa de decisions i la regulació de les emocions.Un major volum de substància grisa en aquesta regió es tradueix en una menor impulsivitat.


El major volum de substància grisa s'associa amb una major salut mental i menor risc de desenvolupar trastorns neuropsiquiàtrics com la depressió i l'ansietat. Tot i això, és important tenir present que la relació entre el volum de matèria gris i la funció cerebral no és completament compresa i continua sent objecte d'estudi. 

"Contra més mesos de lactància materna més volum cerebral entre certes regions que tenen a veure amb la parla o el processament emocional. Aquest estudi afegeix una nova evidència científica dels beneficis de la lactància materna", assegura Christian Stephan Otto, un dels autors de la investigació. 



Tot i això, segons assegura Martia Portella, coordinadora de l'estudi, aquests resultats són només el començament. Falta per investigar l'impacte del contacte físic durant l'alletament i l'impacte i els beneficis de la mateixa llet materna.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat