ACN

El curs escolar arrenca amb vaga a les aules

La Generalitat marca un docent per cada tres aules en els serveis mínims

5 de setembre de 2023 a les 17:22h
ACN
per Criar.cat
El curs arrenca aquest dimecres amb vaga a les aules. El Departament d'Empresa i Treball ha fixat els serveis mínims als centres educatius. En concret, hi haurà d'haver una persona de l'equip directiu per cada centre i un docent per cada tres aules a infantil, primària i secundària. Als centres d'educació especial i les llars d'infants, els serveis mínims seran del 50%.

En el cas del personal de menjador, esbarjo, cuina, acollida, extraescolars i del servei d'atenció als alumnes amb necessitats especials, també hi haurà d'haver almenys la meitat del personal. En el complex educatiu de Tarragona s’estableix el 50% del personal de menjador i cuina, una persona de manteniment per torn i el manteniment del servei habitual en infermeria i vigilància.En un últim intent per evitar la jornada de protesta, Generalitat i sindicats s'han trobat en la primera mesa sectorial d’Educació del curs 2023-2024, que ha tingut lloc aquest dimarts al departament. Però USTEC-STEs (IAC) i CGT han acabat abandonant la trobada. Segons els sindicats, durant la trobada, la consellera d’Educació, Anna Simó, ha relatat les novetats del curs exposades aquest dilluns de manera “genèrica” i no ha entrat en cap de les demandes dels docents: "No ha dit res de nou", ha explicat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, als periodistes.


USTEC, CGT i Intersindical mantenen doncs la vaga el primer dia lectiu del curs. Exigeixen el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament, l'equiparació salarial per al professorat de l'FP, i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys.
Arxivat a:
General
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
fotograma de Sirocco i el Regne dels Vents
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat