Elise et Sardine

Cremes solars que has d'evitar quan tenen menys de 2 anys

Els protectors solars físics són els únics que dermatòlegs i farmacèutics recomanen per a infants menors de 2 anys.

7 de juliol de 2023 a les 07:00h
Elise et Sardine
per Alba Carreres
Quin protector solar li puc posar al meu fill o filla de menys de 2 anys? Aquesta és una pregunta que sovint les famílies ens feu arribar a Criar.cat.

Segons ens explica la dermatòloga de Sant Joan de Déu Dra. Carolina Prat, les úniques cremes que es poden aplicar a menors de 2 anys són les cremes amb filtres físics, i per tant cal vigilar amb aquest fet perquè hi ha força desconeixement i sovint creiem que totes poden ser vàlides, o ens solem fixar només amb UPF, quan realment el que ens hem de fixar és que els filtres no siguin químics.


"La pell dels infants de menys de 2 anys és com mantega, ho absorbeix tot, i per tant no es poden aplicar productes químics"; ens explica la doctora. "Tampoc es recomana posar cremes que duguin productes alimentaris com anous o ametlles, que son potencialment al·lèrgens". 

Els filtres físics creen una pel·lícula a la pell que és una barrera física de substàncies minerals que la cobreix com si fos una peça de roba. Com recomana cobrir doncs a un nadó per anar a la platja o la piscina?


En primer lloc recomana evitar les principals hores de sol. Dit això l'infant hauria d'anar amb una samarreta marcada amb UPF "Com més apretada i més fosca més protegeix", ens explica la doctora. "Una samarreta de cotó, si no està mullada també ens protegeix, però en el moment que es mulla deixa de protegir del sol", assegura. 

També és important que duguin un gorro o gorra amb visera i que s'acostumi a dur-la, igual que la samarreta amb UPF a la platja. "Hem de protegir a tots els infants, però contra més pigues tingui l'infant o els seus projenitors, més riscos hi haurà", assegura. Per saber que una crema és un filtre físic ho ha d'especificar al pot. De fet hi ha productes que comercialment es venen al mercat i que l'OCU ha denunciat per dur compostos que poden ser considerats disruptors endocrins i que porten algunes cremes del mercat amb filtres solars químics. Estem parlant de l'homosalate i l'octocrylene.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat