6 preguntes per fer als teus fills durant aquestes vacances

La psicòloga infantil i orientadora familiar Aïda Roig Çelik ens proposa aprofitar per conèixer les emocions de les criatures en moments de calma i tranquil·litat

25 de juliol de 2023 a les 10:59h
per Alba Carreres/Aïda Roig Çelik
Durant el curs anem tant de bòlit que ens costa donar espai a allò que és realment important: la connexió amb les criatures.

Durant les vacances, en canvi, els dies pot ser que es facin més llargs i hi hagi estones que no hi hagi massa cosa a fer, que hi hagi estones de calma, de tranquil·litat, i fins i tot d'avorriment. I està bé que sigui així.


Aquest fet pot propiciar el fet de conèixer més els nostres fills, tinguin l'edat que tinguin. És moment de deixar el mòbil de banda i preguntar.

Aprofita durant els llargs trajectes de cotxe o a l'hora d'anar a dormir i podrem veure el moment màgic que generen aquestes preguntes. Aquí tens algunes idees:


Què és el que més t'agrada de tu? Una bona manera de potenciar la seva autoestima i que aprenguin a valorar les seves virtuts. 

Què és el que menys t'agrada fer? D'aquesta manera també sabrem quan està fent un esforç per fer alguna cosa que realment no li agrada i li podrem reforçar positivament.

Com t'agrada que et demostri que t'estimo? Potser no li agraden els petons, o les abraçades, o potser no li agrada el sobrenom que li dic encara que sigui dit des de l'amor.

Què necessites que faci quan t'enfades? Una altra bona manera de coneixe'l i de saber què li va bé. Potser necessita un espai, potser necessita que l'abraci... si no li preguntem no ho sabrem i segurament ell/a tampoc si no s'ho planteja. 

Quan has sentit molta vergonya? Igual l'hem exposat a situacions que li han generat molta vergonya. Pot ser que no hagi sabut gestionar l'emoció, o que no l'haguem percebut. 

Què et fa més feliç? Una bona manera de valorar els moments especials i cuidar-los perquè hi siguin. 

No cal fer totes aquestes preguntes ni tampoc totes a la vegada. Però sí que és important establir aquests moments de connexió. I pot ser que les primeres vegades s'estranyin que els facis aquestes preguntes, però després els encantarà.

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
per Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Museu del Disseny
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Luma Pimentel via Unsplash
Una guia ràpida per fer-te una mica més senzilla tota la paperassa
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres