Kelly Sikkema

Cal la mascareta a l'aula?

En parlem amb el Dr. Carlos Rodrigo, pediatra especialista en malalties infeccioses

per Criar.cat
Kelly Sikkema
L'ús de la mascareta a dintre l'aula ha estat un tema de debat que ha generat controvèrsies ja no només durant el curs escolar passat, el primer amb la implementació de les mesures Covid, sinó també durant l'inici de curs 2021-2022.

Són moltes les famílies que mitjançant les xarxes socials i també plataformes com Change.org, han demanat al Govern que reconsiderés la mesura. 


N'hem parlat amb el Dr. Carlos Rodrigo, pediatra especialista en malalties infeccioses, en un directe que podeu recuperar al nostre canal d'Instagram. Cal la mascareta a les aules?

Segons ens explica el doctor la mascareta el que fa no és evitar que nosaltres ens contagiem, sinó evitar que nosaltres contagiem als altres. En aquest sentit té molt clar que en els menors de sis anys els contres són més alts que els pros.


"El més important és que l’aire corri. Hi ha estudis que asseguren que mantenir una molt bona ventilació podria arribar a ser equivalent a portar mascareta", assegura.

Què passa? Doncs que no sempre la situació epidemiològica fa viable suprimir aquesta mesura. En aquest sentit ens explica que es preveu una nova onada de cara a l'octubre-novembre i per això no s'ha d'abaixar la guàrdia.

A més ens explica que l'inici de curs també pot ser un moment complicat en el sentit que s'han d'estabilitzar els grups bombolla, que en tornar de vacances hauran tingut també els seus contactes.

"No és que canviem d’opinió, és que les circumstàncies epidemiològiques van canviant, i això és una de les peculiaritats de la Covid. Hi ha moments en els quals és important dur a terme certes mesures. Si no hi hagués hagut gran part de la població vacunada el juliol hagués estat dramàtic. El que ara és cert pot ser que d’aquí dos mesos no sigui el més convenient", argumenta.

"Les criatures no són immunes a aquesta infecció, i cada vegada estem veient més casos de Covid persistent i més riscs de llarg termini". El Doctor també explica que no se sap els factors que poden fer que la Covid pugui ser greu en alguns casos i en alguns altres no. Per això apel·la a la responsabilitat col·lectiva i ens alerta d'una possible nova onada de cara a l'hivern que podria afectar més a les persones que no estan vacunades. 

 
T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Paola Roig
Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres