Brytny.com

La queixa d'un veïnat pels plors nocturns d'un nadó provoca una onada d'indignació

"No podem descansar", diu la nota que reclama també que els progenitors prenguin mesures

8 de setembre de 2023 a les 13:36h
Brytny.com
per Criar.cat
Les criatures neixen amb el mecanisme del plor desenvolupat. És un poderós instint que ha anat heretant l'espècie humana (i d'altres) per garantir la seva supervivència, però això no treu que a vegades costi de sostenir i acompanyar. 

En una comunitat del barri de Sants de Barcelona, els plors d'un nadó han arribat a provocar malestar entre el veïnat. Tant és així, que els veïns han volgut deixar-ne constància per escrit en una nota formal a la família. La mare de la criatura ha fet públic l'escrit i el contingut ha provocat una onada d'indignació. 


"Vull fer-me ressò del que ens hem trobat a la porta de casa aquest matí. Té a veure amb l'egoisme recalcitrant, la manca de tolerància i empatia que existeix en la societat actual", ha denunciat Ester, la mare del bebè, en les xarxes socials", ha exposat la mare tot adjuntant una fotografia de la nota

I a continuació, l'escrit: "Estimats veïns del primer del bebè. Us escrivim per expressar el nostre malestar pels plors del bebè. Fa més de mig any que estem aguantant sense treva els seus plors, i últimament, crida amb força, tant al matí com, sobretot, a la nit", comença la nota.La queixa continua amb la petició que es resolgui aquesta situació: "Ens agradaria que prenguéssiu alguna mesura al respecte. Entenem que cuidar del bebè pot no ser fàcil, però també desitgem descansar durant les nits, cosa que ja fa molt de temps que no podem fer".


Els veïns consideren que el fet que el bebè plori més de 15-20 minuts durant la nit "no és normal". Tampoc ho és que ho faci tres o quatre vegades durant la nit, fet que esdevé "bastant insuportable", tot i que "durant el dia no ens queda més remei que suportar els seus plors".
  Tot plegat ha generat una onada d'indignació pel contingut de la nota. "Quina barbaritat. Si ja a mi se'm gira l'estómac, no em puc ni imaginar el que estareu sentint vosaltres", s'ha solidaritzat una usuària. Altres persona han suggerit als progenitors que els responguin dient-los que "es comprin un xalet".
 
Doncs bé, el cert és que el plor d'un bebè és totalment normal. En general, en els primers mesos de vida les criatures ploren molt com a part del seu procés d'adaptació a la vida fora de l'úter. Això sumat al fet que el son és evolutiu, i que els nadons no tenen en funcionament el ritme circadià, fa que les nits siguin especialment caòtiques en termes de descans. També per als progenitors. 


Cal tenir en compte que un bebè petit té poques estratègies a part del plor per a comunicar-se. És un mecanisme de defensa davant els perills i una manera de cobrir les seves necessitats. Quan el bebè nounat plora, és perquè vol comunicar-se i pot tenir diversos motius:

Ajuda: quan té gana, està mullat o incòmode, o necessita companyia.
Queixa: per algun tipus de dolor, però també per excés de soroll o d'estimulació.
Alleujament: per a alliberar les tensions que ha anat acumulant al llarg del dia.

A partir aproximadament de l'any d'edat, el bebè pot plorar quan necessita alguna cosa però cada vegada és més evident el perquè, i deixa de plorar per coses que sí que li feien plorar quan era més petit.

Per tant, a la petició dels veïns i veïns de si la família pot fer alguna cosa... Realment, i entenent que s'ha d'estar sempre alerta que no hi hagi una causa patològica que provoqui el malestar, la resposta és no. I és que el plor s'atén sempre, però a vegades no queda més remei que sostenir-lo fins que passi.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat